Laskutus

JÄTTEENKULJETUKSEN TYHJENNYSMAKSUJEN LASKUTUS

Kiinteistön jätelasku koostuu laskutusjakson aikana tehdyistä jäteastian tyhjennyksistä ja mahdollisista lisäpalvelumaksuista.

Tyhjennysmaksut perustuvat jätetaksaan ja määräytyvät tyhjennettävän jäteastian tilavuuden perusteella. Asiakasrekisterissä jokaisella kiinteistöllä on oma tyhjennysrytmi, jonka kiinteistön käyttäjä sopii Salpakierto Oy:n kanssa. Tyhjennystapahtumat laskutetaan säännöllisesti ja laskutusrajan ylityttyä. Laskutusraja yrityksillä ja taloyhtiöillä on pääsääntöisesti 50 euroa. Yksityisasiakkailla raja on 20 euroa, mutta kaikille asiakkaille lasku tulee vähintään kerran vuodessa laskutusrajasta huolimatta. Laskulla näkyvät suoritetut jäteastian tyhjennystapahtumat. Tyhjennystapahtumiin liittyen laskulla voi olla myös lisäpalvelumaksuja, esimerkiksi vetomaksu tai peruutusmaksu. Lisätietoja tyhjennyshinnoista.

ALUEKERÄYSPISTEMAKSUN LASKUTUS

Aluekeräyspistemaksu on vuosimaksu, joka määrätään kalenterivuodeksi kerrallaan. Aluekeräyspistemaksu laskutetaan alkuvuodesta kertalaskutuksena kiinteistön käyttäjältä. Lue lisää aluekeräyspistemaksusta.

JÄTEHUOLLON PERUSMAKSUN LASKUTUS

Jätehuollon perusmaksu laskutetaan asunnon omistajalta kerran vuodessa. Lue lisää jätehuollon perusmaksusta.

Asunto- ja kiinteistöosakeyhtiössä rakennuksen kaikkien asuntojen yhteislasku menee isännöitsijälle, joka veloittaa maksun asuntojen omistajilta huoneistokohtaisesti tai yhtiövastikeperusteisesti asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksen mukaisesti.

LASKUN MAKSAMINEN

Käytäthän maksaessasi aina laskulla olevaa tilinumeroa ja viitettä.

SÄHKÖINEN LASKU

E-lasku on helppo ja vaivaton. Tilaamalla e-laskun teet ympäristöteon.
E-laskuvaltuutuksen voit tehdä omassa verkkopankissasi saatuasi meiltä paperilaskun. Seuraava lasku tulee verkkopankkiisi.

Suoramaksusopimuksen voit tehdä pankkikonttorissa. Suoramaksusta tulee paperilasku kotiin ja pankki veloittaa maksut tililtäsi eräpäivänä. Lisätietoja saat pankistasi.

Vaihtoehtoisesti voit tilata laskun sähköpostiisi. Tilaa sähköpostilasku asiakaspalvelustamme tai Asiakasnetin kautta.

Yritysasiakkaat voivat ilmoittaa Salpakierto Oy:lle verkkolaskuosoitteet ja mahdolliset laskulle tulevat viitetiedot.

Muistathan aina käyttää laskulla olevaa tilinumeroa ja viitettä.

KYSYTTÄVÄÄ LASKUN SISÄLLÖSTÄ

Jos laskusi sisällössä on jotain kysyttävää tai selvitettävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

MAKSUAIKAA JÄTELASKULLE TAI MAKSUMUISTUTUKSET

Tarvitsetko pidempää maksuaikaa tai oletko saanut maksumuistutuksen?

Saataviin voidaan myöntää tarvittaessa maksuaikaa asiakkaan niin pyytäessä. Maksuajan pidennykset neuvotellaan Salpakierto Oy:n asiakaspalvelun kanssa. Perintätoimet voidaan käynnistää välittömästi, mikäli sovittua maksuaikataulua ei ole noudatettu. Maksun jo ollessa ulkoisessa perinnässä, tulee maksusuunnitelmasta sopia perintäyhtiön kanssa. Yhteystiedot perintäyhtiöön löytyvät maksuvaatimukselta.

LIIKASUORITUS

Asiakkaan maksaman liikasuorituksen osalta on käytössä yleinen käytäntö. Liikasuoritus (yli 16 €) palautetaan asiakkaan osoittamalle tilille. Mikäli asiakkaalla on muita erääntyneitä avoimia laskuja, kuitataan ne liikasuorituksella ensin maksetuksi. Mikäli liikaa maksanutta asiakasta laskutetaan säännöllisesti ja liikasuoritus suhteessa laskutettavaan summaan on kohtuullinen, voidaan liikasuoritus vähentää seuraavan laskun summasta. Alle 16 € liikasuoritus palautetaan vain asiakkaan erillisestä pyynnöstä. Käytäntö koskee Salpakierto Oy:n laskuttamia maksuja, kuten jätehuollon perusmaksua tai jäteastioiden tyhjennysmaksua.