Lajitteluasemat

Toimialueen kuusi lajitteluasemaa ovat alueen vakituisten ja vapaa-ajan asukkaiden käytettävissä kuntarajoista riippumatta. Lajitteluasemat sijaitsevat Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa, Orimattilassa ja Padasjoella.

Lajitteluasemat on tarkoitettu kotitalouksien satunnaisesti syntyvälle jätteelle. Päivittäisjätteen osalta kaikkien asuinkiinteistöjen tulee kuulua järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Lajitteluasemat ottavat myös yrityksiltä vastaan satunnaisia, pieniä jäte-eriä.

Lajitteluasemilla otetaan vastaan 1m3 jätekuormia henkilö- tai pakettiautolla tai peräkärryllä tuotuna. Lajitteluasema PILLERI Lahdessa ottaa vastaan myös yli 1m3 kuormia. Lajitteluasemalla jätteen vastaanottohinta määräytyy jätelajin perusteella tilavuuden mukaan. Katso hinnat.

Yritysten ja maa- ja metsätalouden vaaralliset jätteet sekä kotitalouksien määrärajat ylittävät vaarallisten jätteiden erät otetaan vastaan vain Lahden lajitteluasema PILLERIllä. Vastaanotto hinnaston mukaan.

Lavakuormina jätteitä vastaanotetaan vain Kujalan käsittelykeskuksessa Lahdessa. Lavakuormat ajetaan käsittelykeskuksen Vaa´an kautta ja maksu määräytyy painon mukaan.

Ennen lajitteluasemalle tuloa

Jo jätekuormaa kootessa kannattaa miettiä jätteiden lajittelua. Monet jätteet otetaan kotitalouksilta vastaan maksutta:

  • vaaralliset jätteet (kotitalouksilta maksutta 50 kg tai 50 l/talous/vuosi)
  • risut ja haravointijätteet
  • metalliromut
  • sähkölaitteet
  • paperi
  • puu (myös puiset huonekalut)
  • kestopuu
  • renkaat
  • pakkausjätteet (kartonki, lasi, metalli)
  • ehjät, puhtaat ja käyttökelpoiset vaatteet, kodintekstiilit, kengät, laukut, matot (UFF-keräyskonttiin)

Maksullista jätettä on mm. energia- ja sekajäte.

Huomaathan, että tuodessasi Lahden lajitteluasema PILLERIlle lajitteluohjeiden mukaisia maksuttomia puu-, risu- ja haravointijätteiden pienkuormia (henkilö- tai pakettiauto tai peräkärry), voit ajaa suoraan näiden jätteiden vastaanottokentille purkamaan kuorman.

Tutustu lajitteluohjeisiin

Katso hinnat

Suurin osa lajitteluasemalle tuoduista jätteistä kierrätetään, ja ainoastaan oikein lajiteltu materiaali kelpaa käytettäväksi uusien tuotteiden valmistuksessa.

Huomaathan, että lajitteluasemilla ei vastaanoteta ilotulitteita, patruunoita eikä räjähtäviä aineita. Lääkejätteet otetaan vastaan apteekeissa.

Maksaminen

Maksuvälineenä lajitteluasemalla käy pankkikortti ja luottokortti. Vakituiset yritysasiakkaat voivat hakea tiliasiakkuutta. Kuorma maksetaan ennen sen purkamista.