Puutarhajätteiden vastaanottopisteet

Toimialueen kotitaloudet voivat tuoda risuja ja haravointijätteitä eriteltyinä kuorminaan Salpakierto Oy:n lajitteluasemille maksutta ympäri vuoden.

Katso lajitteluohjeet täältä

Pukkilan risu- ja haravointijätteiden vastaanottopiste

Pukkilan puutarhajätteiden vastaanottopiste
Pajatie 1, 07560 Pukkila (kunnan varikkoalue)

Alueelle voi tuoda omatoimisesti kotitalouksien risu- ja haravointijätteitä päivittäin klo 8 – 20. Muina aikoina alueen käyttö on kielletty.

Myrskylän risu- ja haravointijätteiden vastaanottopiste

Myrskylän puutarhajätteiden vastaanottopiste
Porvoontie 316, 07600 Myrskylä

Alueelle voi tuoda omatoimisesti kotitalouksien risu- ja haravointijätteitä päivittäin klo 8 – 20. Muina aikoina alueen käyttö on kielletty.

Risujen ja haravointijätteiden lajittelu Pukkilassa ja Myrskylässä

Pukkilan puutarhajätteen vastaanottopisteelle saa tuoda erikseen lajiteltuina kotitalouksien risut ja haravointijätteet. Vieraslajit, kuten kurtturuusut ja lupiinit sekä puusta pudonneet hedelmät tulee kuitenkin toimittaa lajitteluasemille.

Risuihin lajitellaan kaikki puiden ja pensaiden oksat, alas leikatut pensasaidat, pensaiden juurakot mullat ravisteltuina sekä puunrungot ja pöllit.

Haravointijätteisiin lajitellaan puiden ja pensaiden lehtien ja neulasten sekä nurmikon haravoinnista kertyvä jäte, ruohovartiset kasvit, rikkaruohot, perennojen juuripaakut, pensaiden ja pensasaitojen leikkuusilppu sekä puusta pudonneet kävyt.