Kujalan käsittelykeskus

Vastuullista jätehuoltoa ja ympäristötekoja

Kujalan jätekeskuksen käsittelylaitokset ja toiminnot sekä muut alueen rakennukset on esitelty kattavasti ilmakuvan, toimintokohtaisten kuvien, videoiden sekä tekstien avulla. Tervetuloa tutustumaan nykypäivän jätteenkäsittelyyn.

Tutustu

Kujalan käsittelykeskuksessa Lahdessa vastaanotetaan, välivarastoidaan, käsitellään, hyödynnetään, siirtokuormataan ja loppusijoitetaan yhdyskuntien ja tuotantotoiminnan jätteitä. Kujalan käsittelykeskus on Salpakierto Oy:n päätoimipaikka ja ainoa jätteenkäsittelypaikka.

Vuonna 2001 valmistuneen Kujalan käsittelykeskuksen alueen laajuus on kaikkiaan 70 ha, josta 5,4 ha on käytössä olevaa kaatopaikka-aluetta ja 24 ha käytöstä poistettua ns. vanhaa kaatopaikka-aluetta. Hyötyjätteiden vastaanotto- ja varastointialueita on noin 5,3 ha. Pilaantuneiden maiden käsittelykentän laajuus on 2,5 ha ja LABIO Oy:n biokaasu- ja kompostointilaitos toimii noin 5 ha:n alueella.

Kujalan käsittelykeskukseen vastaanotetaan vuosittain noin 200.000 tonnia jätettä. Yhdyskuntajätteen osuus on vuosittain noin 85.000 tonnia.

Keskuksen alueella työskentelee päivittäin yhteensä noin 50 omaa ja urakoitsijoiden työntekijää. Lisäksi alueella toimii LABIO Oy:n biokaasu- ja kompostointilaitos, Salpamaa Oy:n maa- ja kiviainesten vastaanotto, Tarpaper Recycling Finland Oy:n kattohuopajätteen käsittelylaitos, Gasum Oy:n biokaasun jalostuslaitos, NCC Industry Oy:n asfalttiasema sekä mullanjalostusasema.

Oletko kiinnostunut tulemaan ryhmäsi kanssa vierailulle Lahteen – Euroopan ympäristöpääkaupunkiin 2021 ja Kujalan käsittelykeskukseen? Voit tiedustella vierailua oheisella lomakkeella:

Täytä vierailuvarauslomake