Kujalan käsittelykeskus

Kiertotalouden asialla - yhteisen ympäristömme parhaaksi

Kujalan käsittelykeskuksen käsittelylaitokset ja toiminnot sekä muut alueen rakennukset on esitelty kattavasti ilmakuvan, toimintokohtaisten kuvien, videoiden sekä tekstien avulla. Tervetuloa tutustumaan nykypäivän jätteenkäsittelyyn.

Tutustu

Kujalan käsittelykeskuksessa Lahdessa vastaanotetaan, välivarastoidaan, käsitellään, hyödynnetään, siirtokuormataan ja loppusijoitetaan yhdyskuntien ja tuotantotoiminnan jätteitä. Kujalan käsittelykeskus on Salpakierto Oy:n päätoimipaikka ja ainoa jätteenkäsittelypaikka. Toiminta on ympäristöluvan alaista.

Vuonna 2001 valmistuneen Kujalan käsittelykeskuksen alueen laajuus on kaikkiaan 70 ha, josta 5,4 ha on käytössä olevaa loppusijoitusaluetta ja 24 ha käytöstä poistettua ns. vanhaa loppusijoitusaluetta. Hyötyjätteiden vastaanotto- ja varastointialueita on noin 5,3 ha. Pilaantuneiden maiden käsittelykentän laajuus on 2,5 ha ja LABIO Oy:n biokaasu- ja kompostointilaitos toimii noin 5 ha:n alueella.

Salpakierto vastaanottaa Kujalan käsittelykeskukseen vuosittain noin 200 000 tonnia jätettä. Yhdyskuntajätteen osuus on vuosittain noin 85 000 tonnia. Vastaanotetuista jätteistä hyödynnettän lähes 100 %.

Alueella toimii myös  Salpamaa Oy:n maa- ja kiviainesten vastaanotto, mullanjalostusalue, LABIO Oy:n biokaasu- ja kompostointilaitos, Tarpaper Recycling Finland Oy:n kattohuopajätteen käsittelylaitos, Gasum Oy:n biokaasun jalostuslaitos, NCC Industry Oy:n asfalttiasema. Keskuksen alueella työskentelee päivittäin yhteensä noin 65 omaa ja urakoitsijoiden työntekijää.

Oletko kiinnostunut tulemaan ryhmäsi kanssa vierailulle Lahteen – Euroopan ympäristöpääkaupunkiin vuodelta 2021 ja Kujalan käsittelykeskukseen? Voit tiedustella vierailua oheisella lomakkeella:

Täytä vierailuvarauslomake