Saavutettavuusseloste

SELOSTUS SIVUSTON, SEN OSIEN JA MUIDEN VERKKOSIVUSTOJEN SAAVUTETTAVUUDESTA

Kehitämme jatkuvasti verkkosivujemme saavutettavuutta. Jos et kuitenkaan löydä etsimääsi tietoa lajitteluasemista, lajittelusta, jätekuljetuksista tai muista jätehuoltoon liittyvistä asioista, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua www.salpakierto.fi ja on laadittu / päivitetty 25.3.2024. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse sekä yhdessä verkkopalvelumme tuottajan kanssa.

Arvioitu verkkopalvelu vastaa suurilta osin saavutettavuuden vaatimuksia.

Seuraavat verkkopalvelun osat eivät ole julkisen hallinnon verkkosivujen saavutettavuusdirektiivin mukaisia:

 • Kujalan ilmakuva/karttakuva-osio verkkopalvelussa salpakierto.fi: osiota ei ole toteutettu saavutettavaksi; sen sijaan osion tietosisältö tarjotaan tekstuaalisessa muodossa, joka on saavutettava.
  • Videossa ”Vaakapalvelut Kujalan jätekeskuksessa” ei ole tekstitystä. Video on julkaistu 18.3.2015.
  • Videossa ”Nestemäisten jätteiden käsittelylaitos OILI” ei ole tekstitystä. Video on julkaistu 18.5.2015.
  • Videossa ”Pilaantuneiden maa-ainesten käsittely Kujalan jätekeskuksessa” ei ole tekstitystä. Video on julkaistu 9.10.2015.
  • Videossa ”Kivenmurskausta Kujalan jätekeskuksessa” ei ole tekstitystä. Video on julkaistu 11.9.2015.
  • Videossa ”Betoninmurskausta Kujalan jätekeskuksessa” ei ole tekstitystä. Video on julkaistu 9.10.2015.
 • Ympäristökasvatuksen materiaalit kouluille: kaikkia kouluille suunnattuja, sivuilta ladattavissa olevia materiaaleja ei ole tehty saavutettavaksi. Materiaalit ovat opettajan käyttöön tarkoitettuja ja materiaalin sisältämät asiat käydään luokassa läpi oppilaille opettajan johdolla.
 • Pdf-tiedostomuodossa tarjottavat esitteet ja lomakkeet: kaikki sivustolla olevat pdf-tiedostomuotoiset tiedostot eivät kaikilta osin täytä saavutettavuuden vaatimuksia, mutta niiden sisältö tarjotaan sivustolla myös saavutettavassa muodossa.
 • Sosiaalisen median sisältö verkkopalvelussa salpakierto.fi: osio vie yhtiön sosiaalisen median päivityksiin, joissa ei tarjota sellaista uutta tietosisältöä, mitä ei jo tarjottaisi muussa muodossa verkkopalvelussa salpakierto.fi

Saavutettavuus muissa yhtiön käyttämissä digipalveluissa:

Palautteen antaminen saavutettavuudesta

Huomasitko saavutettavuuteen liittyvän puutteen digipalveluissamme? Kerro siitä meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Verkkosivuston saavutettavuuteen liittyen on mahdollista antaa palautetta Anna palautetta -lomakkeella, tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme puh. 03 871 1710, asiakaspalvelu@salpakierto.fi

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000