53,1 % yhdyskunta­jätteestä hyödynnettiin materiaalina. Kierrätysaste parani edellisvuodesta.

Jätteen hyödyntämisaste oli 99,5 %. Kierrätykseen ohjattiin kaikesta toimialueella syntyvästä yhdyskuntajätteestä 53,1 %. Energiahyötykäyttöön ohjattiin 46,4 %.

 

Lue lisää

Jätehuollon tekijät

Toimitusjohtajan katsaus

Vuosi 2024 oli yhtiöllemme sekä taloudellisesti menestyksekäs, että toiminnallisesti merkittävä. Yhtiön järjestämäksi siirtyneet kiinteistöjen jätekuljetukset niin bio- kuin pakkausjätteiden osalta saatiin kokonaisuudessaan käyntiin. Positiivinen tulos heijastaa paitsi tehokasta toimintaa myös kykyämme sopeutua muutoksiin ja kehittää toimintaamme jatkuvasti.

Henkilöstö ja hallinto

Yhtiön henkilöstömäärä vuoden 2024 lopussa oli 52 henkilöä, joista määräaikaisia oli 5 henkilöä. Yhtiö tarjosi työharjoittelupaikkoja alan opiskelijoille sekä palkkasi koululaisia ja opiskelijoita kesätöihin.

Asiakastyytyväisyys

Asiakastyytyväisyys on edelleen pysynyt korkealla tasolla. Asiakastyytyväisyyden kokonaiskeskiarvoksi vuonna 2024 muodostui 4,3 asteikolla 1-5.

Lajitteluasemilla kävi vuonna 2024 yhteensä noin 171 000 asiakasta.

Jätteitä vastaanotettiin kaikkiaan noin 27 716 tonnia.

Lajitteluasemilla kävi vuonna 2024 noin 171 000 asiakasta, joista hieman alle 90 000 asiakasta kävi Lahden lajitteluasema PILLERIllä. Kävijämäärä laski hieman edellisestä vuodesta.

Yhtiön kuusi palvelevaa lajitteluasemaa sijaitsevat Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Lahdessa, Orimattilassa ja Padasjoella

 

Lue lisää

Jäte­huolto on ilmasto- ja ympäristötekoja

Yhtiö vastaanotti yhteensä 86 500 tonnia jätettä

Kokonaisjätemäärä oli hieman edellisvuotta pienempi. Lietteitä, haravointijätteitä ja kiinteistökeräyksen pakkausjätteitä vastaanotettiin edellisvuotta enemmän, sen sijaan energiajätteitä ja loppusijoitettavia jätteitä vastaanotettiin edellisvuotta vähemmän.

Kehittyvä jätehuolto

Yhtiön ulkoiset ja sisäiset kehityshankkeet ovat olennainen osa yhtiön strategian toteutusta. Niiden päämääränä on vahvistaa toimintojen kustannustehokkuutta, parantaa palvelujen laatua sekä luoda perusta uusille liiketoimintamalleille.

Tavoitteet ja toiminnan ohjaaminen

Yhtiön tehtävänä on hoitaa jätehuoltoa omistajakuntiensa puolesta mahdollisimman laajasti, tehokkaasti ja taloudellisesti kiertotaloutta edistäen.

Yhtiön liikevaihto oli 18,10 milj. euroa, joka oli noin 23,2 % enemmän kuin edellisvuonna.

Liikevaihdosta jätteen käsittely- ja kuljetustoimintojen osuus oli 11,8 milj. euroa, joka oli noin 23,8 % edellisvuotta korkeampi. Pääosa yhtiön toiminnan tuotoista saatiin lakisääteisten palvelujen tuottamisesta, noin 17,7 milj. euroa (93,1 % tuotoista). Muun toiminnan tuotot olivat noin 1,3 milj. euroa (6,9 % tuotoista).

Lue lisää

Salpakierto palvelee

Kattava palvelu­verkosto

Jätteiden vastaanottopalveluita voivat käyttää kaikki toimialueen vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat kuntarajoista riippumatta. Vastaanottopalvelut rahoitetaan jätehuollon perusmaksulla, lajitteluasemien jätemaksuilla sekä hyötyjätteiden myyntituloilla.

Kierrätysvalmennusta kaiken ikäisille

Neuvontatilaisuuksia toteutui yhteensä 288 kappaletta ja niissä tavoitettiin kasvokkain lähes 9200 toimialueen asukasta. Verkkosivustolla vieraili keskimäärin 16 900 eri käyttäjää kuukaudessa. Sosiaalisen median kanavien kokonaiskattavuusluvuksi muodostui n. 506 000.

Asumisen jätehuollon järjestäminen toimialueella

Yhtiön järjestämissä jätteenkuljetuksissa tapahtuneet suuret muutokset saatiin vietyä maaliin vuonna 2024. Jäteastioiden tyhjennyksiä tehtiin yhteensä noin 650 000 kappaletta.

Vastuullisuuden näkökulmia yhtiön toiminnassa ovat ympäristövastuu, sosiaalinen vastuu, taloudellinen vastuu ja asiakasvastuu

Yhtiön vastuullisuustyön perustana ovat yhtiön strategia, arvot, toimintapolitiikka, ympäristölupa, YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja indikaattorit, Suomen kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumus sekä Lahti-konsernin vastuullisuusnäkökulmat ja tavoitteet.

Lue lisää