Vieraslajit

VIERASKASVILAJIEN VASTAANOTTO, KUORMA-AUTOKUORMAT

Otamme vieraslajeja vastaan vain yhtiön toimialueelta.

KURTTULEHTIRUUSU

Kaikki pensaiden oksat, alas leikatut pensaat ja koko pensaskasvusto juurineen ja lehtineen voi tuoda risujätteenä Kujalan käsittelykeskukseen. Risut murskataan ennen toimittamista polttoon. Maat tulee ravistella juuristosta mahdollisimman tarkasti pois.

Irtonaiset lehdet ja muut kasvijätteet voi tuoda haravointijätteenä Kujalan käsittelykeskukseen, josta ne toimitetaan kompostoitavaksi kompostointilaitokseen.

Maata, kasvustoa ja juurakoita sisältävät kurttulehtiruusukuormat ruusunmarjoineen toimitetaan Salpamaa Oy:n maanvastaanottopaikoille, jossa ne peitetään puhtaiden maiden alle. Pensaita ei tarvitse ensin leikata alas. Erästä on ilmoitettava ja tiliasiakkuudesta on sovittava etukäteen.

Ruusunmarjat voi laittaa myös sekajätteeseen, jolloin ne päätyvät polttolaitokseen hävitettäväksi. Omaan kompostiin ei saa siemeniä sisältäviä kasvinosia laittaa.

Irtonaiset ruusunmarjat voi laittaa myös sekajätteeseen, jolloin ne päätyvät polttolaitokseen hävitettäväksi. Omaan kompostiin ei saa siemeniä sisältäviä kasvinosia laittaa.

JÄTTIPUTKI, JÄTTITATAR, JAPANIN TATAR, JÄTTIPALSAMI, LUPIINI

Irtonaiset lehdet, juuret ja muut kasvijätteet ml. siemenet voi tuoda haravointijätteenä Kujalan käsittelykeskukseen, josta ne toimitetaan kompostoitavaksi kompostointilaitokseen.
Kompostointiprosessissa siemenet kuolevat.

Siemenet tai siemeniä sisältävät osat voi laittaa myös sekajätteeseen, jolloin ne päätyvät polttolaitokseen hävitettäväksi. Omaan kompostiin ei saa siemeniä sisältäviä kasvinosia laittaa.

Em. kasvien tai niiden siemeniä sisältävä maa toimitetaan Salpamaa Oy:n maanvastaanottopaikoille, jossa se peitetään puhtaiden maiden alle. Erästä on ilmoitettava etukäteen.

HUKKAKAURA

Salpakierto Oy ei vastaanota hukkakauraa, koska siemenet saattavat levitä ympäristöön jätteiden käsittelyprosessissa. Sitä ei myöskään saa lajitella kiinteistön jäteastioihin. Kunnan
ympäristösuojeluviranomainen voi myöntää luvan elinkeinotoiminnassa, ml. maa- ja metsätaloudesta, syntyvän jätteen polttamiselle. Tarvittaessa ole yhteydessä kunnan
ympäristönsuojelusihteeriin. Tee myös tulentekoilmoitus pelastuslaitokselle.

HINNASTO – RASKAS LIIKENNE