Jätteenkuljetusyritykset

Sekajätteen kuljetukset

Salpakierto järjestää tällä hetkellä sekajätteen kuljetukset Kärkölässä, Heinolan haja-asutusalueella ja Orimattilan Artjärvellä. Muualla toimialueella sekajätteen kuljetukset hoidetaan kiinteistönhaltijan toimesta. Jätehuoltoon liitytään ottamalla yhteyttä kuljetusyritykseen. Huhtikuusta 2026 alkaen myös sekalaisen jätteen kuljetukset siirtyvät toimialueella yhteisesti kilpailutetun, Salpakierron järjestämän jätteenkuljetuksen piiriin.

Listalla ovat ne kuljetusyritykset, joilta on lupa tietojen julkaisuun. Jätteenkuljetuksia saattaa hoitaa kotikuntasi alueella täten jokin muukin yritys. Ajantasaista rekisteriä jätteenkuljetusyrityksistä ylläpitävät alueelliset ELY-keskukset.

Toimialueella toimivat yksityiset jätteenkuljetusyritykset:

Hämeen Kuljetuspiste Oy
puh. 03 872 010
Alue: Asikkala, Hollola, Lahti, Orimattila

Veikko Lehti Oy
puh. 029 300 0400, veikkolehti@veikkolehti.fi
Alue: Hollola, Lahti

Lassila & Tikanoja Oyj
puh. 010 636 5000
Alue: Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila

Remeo Oy
puh. 010 5400
Alue: Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila

Kärkölä, Heinolan haja-asutusalue, Orimattilan Artjärvi:
Salpakierto Oy
asiakasnetti.salpakierto.fi
puh. 03 871 1710
arkisin ma-pe klo 9-15
asiakaspalvelu@salpakierto.fi

Biojätteen kuljetukset

Toimialueella biojätteen erilliskeräys on alkanut yhteisesti kilpailutettuna ja Salpakierron järjestämänä vähintään 5 huoneiston kiinteistöiltä kaikissa taajamissa maaliskuussa 2024. Yli 10 000 asukkaan taajamissa (Lahden, Heinolan ja Hollolan keskustaajamat ja Nastolan kirkonkylä) biojätteen erilliskeräys alkaa myös tätä pienemmiltä kiinteistöiltä 1.7.2024. Siirtymä yhteisiin kuljetuksiin tapahtuu automaattisesti eikä kiinteistönhaltijan tarvitse irtisanoa entisiä kuljetussopimuksiaan. Keräyksen velvoitealueet ovat nähtävillä karttaupotuksessa.

Yhteisesti kilpailutetun biojätekuljetuksen alettua kaikenkokoisten asuinkiinteistöjen koko toimialueella on mahdollista liittyä vapaaehtoisesti biojätteen erilliskeräykseen ottamalla yhteyttä Salpakierron asiakaspalveluun:

asiakasnetti.salpakierto.fi
puh. 03 871 1710
arkisin ma-pe klo 9-15
asiakaspalvelu@salpakierto.fi

MUOVI-, KARTONKI-, LASI- ja metalliPAKKAUSTEN KULJETUKSET

Salpakierto on yhteisesti kilpailuttanut ja järjestää pakkausjätelajien kuljetukset koko toimialueellaan.

Pakkausjätteiden keräysvelvoite on vähintään 5 huoneiston kiinteistöillä kaikissa toimialueen taajamissa.  Keräyksen velvoitealueet ovat nähtävillä karttaupotuksessa.

Kaikenkokoisten asuinkiinteistöjen koko toimialueella on mahdollista liittyä vapaaehtoisesti eri pakkausjätelajien keräykseen.

Tyhjennykset tilataan ottamalla yhteyttä Salpakierron asiakaspalveluun:

asiakasnetti.salpakierto.fi
puh. 03 871 1710
arkisin ma-pe klo 9-15
asiakaspalvelu@salpakierto.fi