Jätteenkuljetusyritykset

Elokuusta 2023 alkaen bio- ja pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät porrastetusti yhteisesti kilpailutettuun, Salpakierron järjestämään jätteenkuljetukseen. Lue kampanjasivuiltamme, mitä muutoksia asumisen jätehuoltoon on lähiaikoina tulossa.

Sekajätteen kuljetukset

Salpakierto järjestää tällä hetkellä sekajätteen kuljetukset Kärkölässä, Heinolan haja-asutusalueella ja Orimattilan Artjärvellä. Muualla toimialueella sekajätteen kuljetukset hoidetaan kiinteistönhaltijan toimesta. Jätehuoltoon liitytään ottamalla yhteyttä kuljetusyritykseen. Huhtikuusta 2026 alkaen myös sekalaisen jätteen kuljetukset siirtyvät toimialueella yhteisesti kilpailutetun, Salpakierron järjestämän jätteenkuljetuksen piiriin.

Listalla ovat ne kuljetusyritykset, joilta on lupa tietojen julkaisuun. Jätteenkuljetuksia saattaa hoitaa kotikuntasi alueella täten jokin muukin yritys. Ajantasaista rekisteriä jätteenkuljetusyrityksistä ylläpitävät alueelliset ELY-keskukset.

Toimialueella toimivat yksityiset jätteenkuljetusyritykset:

Hämeen Kuljetuspiste Oy
puh. 03 872 010
Alue: Asikkala, Hollola, Lahti, Orimattila

Veikko Lehti Oy
puh. 029 300 0400, veikkolehti@veikkolehti.fi
Alue: Hollola, Lahti

Lassila & Tikanoja Oyj
puh. 010 636 5000
Alue: Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila

Remeo Oy
puh. 010 5400
Alue: Asikkala, Heinola, Hollola, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila

Kärkölä, Heinolan haja-asutusalue, Orimattilan Artjärvi:
Salpakierto Oy
asiakasnetti.salpakierto.fi
puh. 03 871 1710
arkisin ma-pe klo 9-15
asiakaspalvelu@salpakierto.fi

Biojätteen kuljetukset

Taajamien niissä kiinteistöissä, joissa on viisi asuinhuoneistoa tai enemmän, biojätteen lajittelu ja erilliskeräys on jätelain mukaan tullut aloittaa viimeistään 1.7.2022. Kiinteistön haltija voi sopia biojäteastian tyhjentämisestä valitsemansa yksityisen jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Heinolan ja Orimattilan taajama-alueilla on jo biojätteen keräys Salpakierron järjestämänä. Muualla toimialueella biojätteen erilliskeräys alkaa yhteisesti kilpailutettuna ja Salpakierron järjestämänä vähintään 5 huoneiston kiinteistöiltä kaikissa taajamissa maaliskuussa 2024 ja yli 10 000 asukkaan taajamissa (Lahden, Heinolan ja Hollolan keskustaajamat ja Nastolan kirkonkylä) myös tätä pienemmiltä kiinteistöiltä 1.7.2024. Siirtymä yhteisiin kuljetuksiin tapahtuu automaattisesti eikä kiinteistönhaltijan tarvitse irtisanoa entisiä kuljetussopimuksiaan.

Yhteisesti kilpailutetun biojätekuljetuksen alettua kaikenkokoisten asuinkiinteistöjen koko toimialueella on mahdollista liittyä vapaaehtoisesti biojätteen erilliskeräykseen ottamalla yhteyttä Salpakierron asiakaspalveluun:

asiakasnetti.salpakierto.fi
puh. 03 871 1710
arkisin ma-pe klo 9-15
asiakaspalvelu@salpakierto.fi

MUOVI-, KARTONKI-, LASI- ja metalliPAKKAUSTEN KULJETUKSET

Erilliskeräys alkaa yhteisesti kilpailutettuna ja Salpakierron järjestämänä vähintään 5 huoneiston kiinteistöiltä kaikissa taajamissa:

  • 1.8.2023 muovipakkausten keräys alkaa ja energiajätteen erilliskeräys päättyy
  • 1.10.2023 kartonkipakkausten keräys alkaa
  • 1.1.2024 lasipakkausten ja metallipakkausten keräys alkaa

Isommilla (vähintään 10 huoneiston kiinteistöt) on ollut velvoite lajitella kartonki-, lasi- ja metallipakkauksia ja näillä kiinteistöillä siirtymä yhteisiin kuljetuksiin tapahtuu automaattisesti eikä kiinteistönhaltijan tarvitse irtisanoa entisiä kuljetussopimuksiaan.

Yhteisesti kilpailutettujen kuljetusten alettua kaikenkokoisten asuinkiinteistöjen koko toimialueella on mahdollista vapaaehtoisesti liittyä em. jätelajien erilliskeräykseen ottamalla yhteyttä Salpakierron asiakaspalveluun:

asiakasnetti.salpakierto.fi
puh. 03 871 1710
arkisin ma-pe klo 9-15
asiakaspalvelu@salpakierto.fi