Ilmoita kiinnostuksesi monilokerokeräykseen

Monilokerokeräys tekee kierrätyksestä helppoa, kun pakkausjätteitä ei tarvitse säilyttää kotona kaapeissa eikä kuljettaa Rinki-ekopisteelle!

Monilokeroastiaan kerätään 4 eri pakkausjätelajia: muovipakkaukset, kartonkipakkaukset, lasipakkaukset ja metallipakkaukset. Muita jätteitä ei tule laittaa monilokeroastiaan. Monilokerokeräys on tarkoitettu ensisijaisesti omakotiasukkaille, mutta se soveltuu myös pieniin, enintään 4 asunnon taloyhtiöihin.

Monilokeroinen jäteauto tyhjentää astioiden lokerot kunkin omaan kammioonsa. Pakkausjätteet käsitellään niiden käsittelyyn erikoistuneissa laitoksissa ja niistä jalostetaan teollisuuden uusioraaka-ainetta.

Monilokerokeräys aloitetaan toimialueella vuonna 2025. Keräyksen aloittaminen kotitaloudelle järkevillä kustannuksilla edellyttää, että keräyksen pariin saadaan alkuvaiheessa vähintään noin 1000 asiakasta. 

Nyt kartoitamme monilokerokeräyksestä kiinnostuneita kotitalouksia! Voit ilmoittaa kiinnostuksesi monilokerokeräykseen tällä lomakkeella:

Ilmoitan kiinnostukseni monilokerokeräykseen

Huomaathan, että ilmoittamalla kiinnostuksesi et vielä sitoudu mihinkään. Palvelusta kiinnostuneet kotitaloudet ja siihen soveltuvat kiinteistöt tullaan erikseen kontaktoimaan toimestamme kevätkauden 2024 aikana, kunhan palvelun suunnittelu etenee pidemmälle.

kuvituskuva

Astian mitat

Jäteastian koko Ulkomitat
370 litraa leveys 77 cm
korkeus 110 cm
syvyys 81 cm
660 litraa leveys 126 cm
korkeus 122 cm
syvyys 77 cm

Astian tyhjennysväli

Monilokeroastian kaikki lokerot tyhjennetään samalla kerralla. Kiinteistö voi valita itselleen sopivan tyhjennysvälin. Pakkausjätelajien maksimityhjennysväli on 26 viikkoa.

Keräyksen hinta

Monilokerokeräyksen hintaan kuuluu monilokeroinen jäteastia, astian tyhjennys sekä jätteen kuljetus ja käsittely. Palvelun kokonaishintaan vaikuttaa erityisesti astian tyhjennysväli.

Palvelun lopullinen hinta selviää, kun jätetaksa sille on määritetty. Monilokerokeräyksen hinta tulee nähtäväksi Lahden seudun jätelautakunnan määrittelemässä jätetaksassa 1.1.2025.

Monilokerokeräystä on käytössä muualla Suomessa mm. pääkaupunkiseudulla sekä Itä- ja Länsi-Uudellamaalla.  Em. alueilla monilokeroisen jäteastian tyhjennyshinta on ollut n. 13-15 euroa.