Tuulettuva biojäteastia

Tuulettuvalla biojäteastialla tarkoitetaan Salpakierron kiinteistölle toimittamaa tehdasvalmisteista, tuulettuvaksi biojäteastiaksi suunniteltua ja valmistettua jäteastiaa.

Tuulettuva biojäteastia on suunniteltu vähentämään nestettä ja hajuja. Tuulettuvassa biojäteastiassa on tuuletusaukkoja, jotka edesauttavat jätteen kuivumista. Ilmastointi ja biojätteen kuivuminen vähentävät biojätteen astiaan kiinni jäätymistä talviaikaan ja kesäaikaan hajuhaittojen syntymistä. Astiassa on välipohja, jonka alle biojätteen mahdolliset nesteet valuvat.

Tuulettuvassa biojäteastiassa ei käytetä isoa sisäsäkkiä, joten biojäte tulee olla pakattuna mieluiten paperipussiin. Tällöin tuulettuva jäteastia toimii parhaiten, kun paperinen pussi mahdollistaa biojätteen kuivumisen. Toisena, mutta huonompana vaihtoehtona on maissitärkkelyspohjainen biojätepussi. Maissitärkkelyspussissa biojätteen nesteet eivät pääse haihtumaan. Pakkaamatonta biojätettä ei tuulettuvaan biojäteastiaan saa laittaa.

Tuulettuva biojäteastia on saatavilla koossa 140 litraa. Astia sisältyy tyhjennyshintaan. Biojätetyhjennys tilataan asiakaspalvelustamme.

Astian leveys on 480 mm, korkeus 1045 m ja syvyys 545 mm.

ruskea muovinen jäteastia