Messi Menninkäisen lajittelusatutunti esikoululaisille

Messi Menninkäisen lajittelusatutunti on jätteiden lajittelun opasmateriaali, joka on suunnattu erityisesti esikoululaisille. Messi Menninkäisen lajittelusatutunnilla lapset tutustuvat lajitteluun toiminnallisen tarinan kautta. Tarinan aikana tutustutaan erilaisiin jätteisiin ja materiaaleihin tarinaa tukevien pikkutehtävien avulla. Lapset saavat myös tutustua tarinan rekvisiittaan, kuten Messinukkeen, laulavaan Peippoon, roska-autoon, lajitteluroskiksiin ja näytejätteisiin.

Messi Menninkäisen lajittelureppua tarvikkeineen voi lainata satutuntia varten Salpakierto Oy:n toimialueella sijaitsevaan päiväkotiin tai kouluun opettajan tai ohjaajan johdolla läpikäytäväksi. Laina-aika on kaksi viikkoa. Paikalle voi pyytää myös ympäristökasvattajan, jonka johdolla tutustutaan satuun ja lajitteluun.

Messi Menninkäisen ympäristökasvattajan johdolla järjestettävä lajittelusatutunti on mahdollista toteuttaa myös etätuntina Teams-yhteyden välityksellä.

Myös lajittelurepun lainaus onnistuu Tilaa kierrätysvalmennusta -lomakkeen kautta. Valitse tällöin tilaisuuden luonne kohdasta ympäristökasvatuksen tunti etänä ja kirjoita lisätietoja kohtaan Messi lajittelurepun lainaus.

Tilaa kierrätysvalmennusta

Tulostettavaksi

Messi Menninkäinen -värityskuva

Messi Menninkäisen kuusi erovaisuutta -tehtävä