Asbesti

Asbestin pieneriä otetaan vastaan lajitteluasemilla. Salpakierto Oy vastaanottaa asbestijätettä vain toimialueeltaan (Lahti, Heinola, Hollola, Asikkala, Kärkölä, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki ja Pukkila). Asbestijätteet tulee pakata hyvin ja niiden käsittelyssä tulee käyttää tarvittavia suojaimia.

Lue lisää
Asfaltti

Asfalttia otetaan vastaan loosiin Lahden lajitteluasema PILLERIllä. Muilla lajitteluasemilla asfaltti lajitellaan sekajätteeseen sekajätteen hinnalla.

Lue lisää
Betoni

Betonijäte lajitellaan omalle lajittelulavalleen Asikkalan, Heinolan, Hollolan ja Lahden lajitteluasemilla. Tiilijäte lajitellaan samalle lavalle betonijätteen kanssa.
Muilla lajitteluasemilla betoni- ja tiilijäte lajitellaan sekajätteeseen sekajätteen hinnalla.

Lue lisää
Biojäte

Biojäte (ruokajäte) lajitellaan kiinteistön biojäteastiaan tai kompostoriin. Lajittelu sekajäteastiaan, jos kiinteistöllä ei ole käytössä biojäteastiaa tai kompostoria.

Lue lisää
Energiajäte lajitteluasemalle

Lajitteluasemilla otetaan vastaan muuta kuin päivittäisjätteenä syntyvää energiajätettä. Tällaisia ovat mm. muutosta, rakentamisesta ja remontoinnista syntyvät jätteet.

Lue lisää
Eristevillat

Vastaanotto lajitteluasemilla. Eristevillojen (mineraalieristevillat) lajittelu omalle lajittelulavalleen Lahden lajitteluasema PILLERIllä. Muilla lajitteluasemilla kaikki eristevillat lajitellaan sekajätteeseen.

Lue lisää
Erityiskäsiteltävä jäte

Tarkista vastaanotto-ohjeet ennen lajitteluasemalle tuloa.

Lue lisää
Haravointijäte

Haravointijätteitä vastaanotetaan kaikilla lajitteluasemilla ympäri vuoden. Kärkölän, Pukkilan ja Myrskylän vastaanottopisteillä haravointijätteitä vastaanotetaan kesäkaudella.

Lue lisää
Ikkunat

Ikkunalasi ja ikkunat otetaan vastaan lajitteluasemilla. Lahden lajitteluasema PILLERIllä ikkunat lajitellaan omalle lajittelulavalleen, muilla lajitteluasemilla sekajätteeseen.

Lue lisää
Kaakeli

Kaakelit lajitellaan omalle jätelavalleen Lahden lajitteluasema PILLERIllä. Muilla lajitteluasemilla kaakelit lajitellaan sekajätteeseen.

Lue lisää
Kannot

Kantojen vastaanotto Lahden lajitteluasema PILLERIllä sekä Asikkalan, Heinolan ja Hollolan lajitteluasemilla. Maksullinen. Kannot murskataan ja murske hyödynnetään kompostointilaitoksen seos- ja tukiaineena.

Lue lisää
Kartonkipakkaukset

Kartonkipakkausten keräyspiste on kiinteistön keräysastia, Rinki-ekopiste tai lajitteluasema. Kartonki hyödynnetään materiaalina mm. hylsykartongin valmistuksessa.

Lue lisää
Kattohuopa

Kattohuopajätettä otetaan vastaan kaikilla lajitteluasemilla. Kattohuopa murskataan ja hyödynnetään uuden asfaltin raaka-aineena.

Lue lisää
Kestopuu

Kestopuujätettä vastaanotetaan lajitteluasemilla. Kestopuujäte haketetaan ja hyödynnetään energiana kestopuun käsittelyyn erikoistuneissa polttolaitoksissa.

Lue lisää
Kipsi

Kipsilevyjätettä otetaan vastaan kaikilla lajitteluasemilla. Pienen määrän kipsilevyjätettä voi laittaa kiinteistön sekajäteastiaan. Kipsilevyjätteestä saadaan raaka-ainetta uusien kipsilevyjen valmistukseen.

Lue lisää
Lasipakkaukset

Lasipakkausten keräyspiste on kiinteistön keräysastia, Rinki-ekopiste tai lajitteluasema. Lasipakkauksista valmistetaan uusia lasipakkauksia, lasivillaa ja vaahtolasia. Lasiin ei saa lajitella ikkunalasia (tasolasi), peililasia, lasiastioita, keramiikkaa tai lamppuja.

Lue lisää
Lääkejäte

Kotitalouksien lääkejätteet ovat vaarallista jätettä ja ne otetaan vastaan veloituksetta kaikissa toimialueen apteekeissa. Älä laita lääkejätteitä koskaa sekajätteen joukkoon tai kaada viemäriin.

Lue lisää
Metalli

Kaikenkokoiset metallijätteet otetaan vastaan maksutta lajitteluasemilla ja kiertävillä Roinaralli-keräyskierroksilla. Metallipakkausten ja pienmetallien keräyspaikka on kiinteistön metalliastia tai Rinki-ekopiste.

Lue lisää
Muovipakkaukset

Muovipakkauksia kerätään kiinteistöjen jätetiloissa sekä Rinki-ekopisteillä. Lajitteluasemilla muovijätteet otetaan vastaan energiajätteenä (maksullinen).

Lue lisää
Muu

Muu määrittelemätön jätelaji tai jätetuote, jolle on erityinen lajitteluohje. Tarkista vastaanottotieto jätetuotteen tuotekuvauksesta.

Lue lisää
Paperi

Paperin (keräyspaperi) keräyspiste on kiinteistön keräysastia, Rinki-ekopiste, lajitteluasema tai muu paperinkeräyspiste. Lajitteluasemalla vastaanotetaan lisäksi maksullista tietosuojapaperia.

Lue lisää
Poistotekstiilit

Poistotekstiilillä tarkoitetaan vaatteita ja kodintekstiilejä, jotka ovat rikkinäisiä, virttyneitä tai loppuun kulutettuja eivätkä kelpaa enää sellaisenaan käytettäväksi. Vastaanottopiste löytyy jokaisesta toimialueen kunnasta.

Lue lisää
Puujäte

Puujätettä otetaan vastaan lajitteluasemilla. Puujäte murskataan murskauslaitoksessa ja hyödynnetään polttoaineena sähkön ja lämmön tuotannossa eri voimalaitoksissa.

Lue lisää
Renkaat

Vastaanotto lajitteluasemilla maksutta. Renkaat otetaan vastaan vanteilla tai ilman.

Lue lisää
Risut

Risuja vastaanotetaan kaikilla lajitteluasemilla ympäri vuoden sekä Kärkölän, Pukkilan ja Myrskylän vastaanottopisteillä kesäkaudella. 

Lue lisää
Saniteettiposliini

Vastaanotto lajitteluasemilla. Saniteettiposliinia otetaan omalle lajittelulavalleen vastaan Lahden lajitteluasema PILLERIllä. Muilla lajitteluasemilla saniteettiposliinit lajitellaan sekajätteeseen.

Lue lisää
Sekajäte

Päivittäisenä kotitalousjätteenä syntyvä sekajäte kerätään kiinteistön sekajäteastiaan. Isompina määrinä sekajätettä otetaan vastaan lajitteluasemilla.

Lue lisää
Sähkölaitteet

Maksuton vastaanotto lajitteluasemilla ja kiertävillä Roinaralli-keräyskierroksilla. Sähkölaitteita voi palauttaa myös niitä myyviin liikkeisiin.

Lue lisää
Tietosuojapaperi

Vastaanotto lajitteluasemalla. Maksullinen. Tuhoamistodistus tarvittaessa.

Lue lisää
Tiilet

Tiilijäte lajitellaan erilliselle lajittelulavalleen Asikkalan, Heinolan, Hollolan ja Lahden lajitteluasemilla. Betonijätteet lajitellaan samalle lavalle tiilijätteen kanssa.
Muilla lajitteluasemilla betoni- ja tiilijäte lajitellaan sekajätteeseen sekajätteen hinnalla.

Lue lisää
Vaaralliset jätteet

Vaarallisia jätteitä otetaan vastaan lajitteluasemilla, vaarallisten jätteiden keräyskonteilla ja Roinaralli-keräyskierroksilla. Lääkejätteet ja elohopeakuumemittarit otetaan vastaan apteekeissa. Paristot ja pienakut voi palauttaa myös niiden myyntipisteisiin. Vaarallisia jätteitä ei koskaan saa lajitella kiinteistön jäteastioihin muun jätteen joukkoon, kaataa viemäriin tai polttaa.

Lue lisää
Verhoillut huonekalut

Vastaanotto lajitteluasemilla. Verhoilluille huonekaluille on Lahden lajitteluasema PILLERIllä omat lajittelulavansa. Muilla lajitteluasemilla verhoillut huonekalut lajitellaan sekajätteeseen.

Lue lisää
Ylijäämämaat

Puhtaiden ylijäämämaiden vastaanotto maanvastaanottoalueilla Asikkalan, Heinolan ja Hollolan lajitteluasemilla sekä Lahden lajitteluasema PILLERIllä. Maksullinen. Suuremmista eristä sovittava erikseen, peräkärrykuormat voi toimittaa lajitteluasemien aukioloaikoina.

Lue lisää