Biojätteen tyhjennyshinnat muuttuvat Orimattilan ja Heinolan keskustaajamissa 1.3.

01.02.2024

kuvituskuva biojätepussi

Biojäteastian tyhjennyshinnat muuttuvat Salpakierron järjestämän jätteenkuljetuksen alueilla Orimattilan ja Heinolan keskustaajamissa 1.3.2024 alkaen.

Biojätteen tyhjennyshinnat yhdenmukaistuvat koko toimialueella, kun Salpakierron järjestämä yhteisesti kilpailutettu biojätteen kuljetus laajenee 1.3. alkaen koskemaan kaikkia toimialueen vähintään 5 huoneiston kiinteistöjä ja 1.7. alkaen toimialueen isojen taajamien pienkiinteistöjä.

Keräysvelvoitteen laajentuminen saattaa myös aiheuttaa muutoksia totuttuihin tyhjennyspäiviin.

Tyhjennysmaksut on määritelty Lahden seudun jätelautakunnan päättämässä jätetaksassa 1.1.2024. Tyhjennysmaksut 1.3.2024 alkaen ovat seuraavat:

Biojäteastian koko Tyhjennysmaksu euroa (sis. alv. 24 %)
140 litraa kotitaloudet 8,95
140 litraa laitokset 11,02
240 litraa kotitaloudet 11,25
240 litraa laitokset 16,84

 

Biojäteastian tyhjennysmaksu koostuu kuljetus- ja käsittelymaksusta. Biojätteen kuljetusmaksu sisältää astiavuokran, astian sisäsäkin ja pesun jätehuoltomääräysten mukaisesti. Maksuja voi tarkastella tarkemmin osoitteessa salpakierto.fi/jatemaksut.

Kiinteistön jätehuollon palvelutietoja (esimerkiksi jäteastian koko, tyhjennysväli ja seuraava tyhjennyspäivä) voi tarkastella sähköisen asiointikanavan Asiakasnetin kautta osoitteessa asiakasnetti.salpakierto.fi. Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymisen. Isännöitsijätunnuksen saa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@salpakierto.fi