Salpakierto käynnisti biojätteen kuljetusten kilpailutukset

13.01.2023

Salpakierto Oy on aloittanut jätelain mukaisesti kiinteistönhaltijan jätteenkuljetusjärjestelmästä yhteisesti kilpailutettuun jätteenkuljetukseen siirtyvien biojätteiden kuljetusten kilpailutuksen. Kilpailutus tehdään julkisena hankintana ja on käynnissä 9.2.2023 saakka.

Yhteisesti kilpailutetut biojätteen kuljetukset alkavat toimialueella vähintään 5 huoneiston kiinteistöillä kaikissa taajamissa maaliskuussa 2024 ja kaikilla kiinteistöillä yli 10 000 asukkaan taajamissa eli Lahden, Heinolan ja Hollolan keskustaajamissa sekä Nastolan kirkonkylällä heinäkuussa 2024.

  • Biojätteiden kuljetusurakka kilpailutetaan kolmena urakka-alueena, ja biokuljetuksia valitaan urakoimaan kahdesta kolmeen eri kuljetusyritystä, kertoo Salpakierto Oy:n palvelupäällikkö Toni Kranttila.

Aiemmin alueella on jo kilpailutettu muovi- ja kartonkipakkausten yhteiset jätekuljetukset, Lahden keskusta-alueen urakka kaikkien jätelajien osalta sekä lasipakkausten ja metallijätteen urakka. Kuuteen urakkaan on saatu valittua neljä eri kuljetusyritystä, joista yksi on toimialueella täysin uusi toimija.

  • Toivomme, että edellisten kilpailutusten tapaan myös nyt käynnistynyt kilpailutus kiinnostaa alueemme kuljetusyrityksiä. Toivotamme myös alueelle uudet yritykset tervetulleeksi mukaan osallistumaan kilpailutukseen, jatkaa Kranttila.

Salpakierto kilpailuttaa yhteiset jätekuljetukset hankintalain mukaisesti ja yksityiset kuljetusyritykset tekevät konkreettisen keräystyön. Salpakierto suunnittelee toimialueen keräysjärjestelmän ja urakka-alueet. Kilpailutuksen voittaneet yritykset reitittävät voittamansa urakka-alueen ja samalla alueella yhtä jätejaetta ajaa enää vain yksi kuljetusyritys.