Salpakierto on aloittanut kartonkipakkauksille tarkoitettujen keräysastioiden toimitukset alueensa kiinteistöille

15.08.2023

kuvituskuva

Salpakierto on elokuussa aloittanut kartonkipakkauksille tarkoitettujen keräysastioiden toimitukset toimialueensa asuinkiinteistöille, joilla alkaa lokakuun alusta uutena kartonkipakkausten erilliskeräys ja lajittelu.

Kartonkipakkausten keräysvelvoite alkaa uutena 5-9 huoneiston kiinteistöillä kaikissa toimialueen taajamissa. Osalla tämän kokoluokan kiinteistöistä kartonkipakkauksia on lajiteltu jo vapaaehtoisesti.

  • Suurimmassa osassa toimialuettamme on isoilla, vähintään 10 huoneiston kiinteistöillä ollut kartonkipakkausten keräys jo vuosia pakollisena, mutta pienemmillä taloyhtiöillä se alkaa nyt uutena Salpakierron jätekuljetusten käynnistyessä alueen jätehuoltomääräysten mukaisesti, kertoo Salpakierto Oy:n logistiikkainsinööri Jari Koistinen.
  • Olemme kartoittaneet alueemme asuinkiinteistöt ja kilpailuttaneet jätekuljetukset ja nyt toimitamme keräysastiat automaattisesti kaikille niille keräysvelvoitteiden piiriin kuuluville kiinteistöille, joilla ei niitä vielä ole.
  • Kiinteistön asukkaiden kannattaa huomioida, että vaikka toimitamme astian kiinteistölle jo nyt, sen tyhjennys alkaa vasta lokakuun alusta. Astiaa ei siis kannata alkaa täyttää liian aikaisin.
  • Taloyhtiön toiveista koskien jäteastioiden kokoa ja tyhjennysväliä voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme.
  • Kiinteistöt, joita kartonkipakkausten keräysvelvoite ei koske, voivat halutessaan liittyä mukaan keräykseen vapaaehtoisesti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Metalli- ja lasipakkausten keräykset siirtyvät Salpakierron järjestämäksi tammikuusta 2024 alkaen ja biojätteen kuljetukset maaliskuusta 2024 alkaen.

Muista alueista poiketen Lahden keskusta-alueella on siirrytty Salpakierron kuljetuksiin kaikkien em. jätelajien osalta jo elokuun alusta.

Toimitettavat jäteastiat tarroitetaan jätelajin osoittavalla tarralla

Kiinteistöille toimitettavat jäteastiat tarroitetaan jätelajin osoittavalla kansi- ja kylkitarralla, jossa on käytetty uusia, valtakunnallisesti käyttöönotettavia jätelajien symboleita, piktogrammeja. Myös kiinteistöllä jo mahdollisesti ennestään olevat kartonkipakkauksille tarkoitetut jäteastiat tarroitetaan uusilla tarroilla. Piktogrammien myötä totutut jätelajien tunnusvärit muuttuvat uusiksi.

  • Olemme tuottaneet taloyhtiöiden käyttöön asukkaille tarkoitettuja tiedotteita ja rappulappuja, joiden avulla taloyhtiöt voivat tiedottaa asukkaita muutoksista ja täten edesauttaa siirtymän ja lajittelun onnistumista.
  • Tiedotteet voi tulostaa maksutta kotisivuiltamme.

Tulevista muutoksista voi lukea lisää osoitteessa salpakierto.fi/jatelakiuudistus