Salpakierto on aloittanut lasi- ja metalli­pakkausjätteille tarkoitettujen keräysastioiden toimitukset alueensa kiinteistöille

20.11.2023

kuvituskuva

Salpakierto on marraskuussa aloittanut lasi- ja metallipakkausjätteille tarkoitettujen keräysastioiden toimitukset toimialueensa asuinkiinteistöille, joilla alkaa tammikuun alusta uutena näiden jätelajien erilliskeräys ja lajittelu.

Lasi- ja metallipakkausten keräysvelvoite alkaa uutena 5-9 huoneiston kiinteistöillä kaikissa toimialueen taajamissa. Osalla tämän kokoluokan kiinteistöistä lasi- ja metallipakkauksia on lajiteltu jo vapaaehtoisesti.

  • Suurimmassa osassa toimialuettamme on isoilla, vähintään 10 huoneiston kiinteistöillä ollut lasi- ja metallipakkausjätteiden keräys jo vuosia pakollisena, mutta pienemmillä taloyhtiöillä se alkaa nyt uutena Salpakierron jätekuljetusten käynnistyessä alueen jätehuoltomääräysten mukaisesti, kertoo Salpakierto Oy:n palvelupäällikkö Toni Kranttila.
  • Olemme kartoittaneet alueemme asuinkiinteistöt ja kilpailuttaneet jätekuljetukset ja nyt toimitamme tarvittavat keräysastiat automaattisesti kaikille niille keräysvelvoitteiden piiriin kuuluville kiinteistöille, joilla ei niitä vielä ole.
  • Taloyhtiöillä jo ennestään olemassa olevat lasi- ja metallipakkausten keräysastiat tarroitamme uusilla tarroilla keräysten alettua.
  • Kiinteistön asukkaiden kannattaa huomioida, että vaikka toimitamme astiat kiinteistölle jo nyt, niiden tyhjennykset alkavat vasta tammikuun alusta. Astiaa ei siis kannata alkaa täyttää liian aikaisin.
  • Taloyhtiön toiveista koskien jäteastioiden kokoa ja tyhjennysväliä voi olla yhteydessä asiakaspalveluumme.
  • Kiinteistöt, joita näiden pakkausjätteiden keräysvelvoite ei koske, voivat halutessaan liittyä mukaan keräykseen vapaaehtoisesti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Biojätteen keräys ja kuljetus siirtyy Salpakierron järjestämäksi maaliskuusta 2024 alkaen. Muista alueista poiketen Lahden keskustan urakka-alueella on siirrytty Salpakierron kuljetuksiin kaikkien pakkausjätelajien ja biojätteen osalta jo elokuun alusta alkaen.

Toimitettavat jäteastiat tarroitetaan jätelajin osoittavalla tarralla

Kiinteistöille toimitettavat jäteastiat tarroitetaan jätelajin osoittavalla kansi- ja kylkitarralla, jossa on käytetty uusia, valtakunnallisesti käyttöönotettavia jätelajien symboleita, piktogrammeja. Myös kiinteistöllä jo mahdollisesti ennestään olevat lasi- ja metallipakkauksille tarkoitetut jäteastiat tarroitetaan uusilla tarroilla. Piktogrammien myötä totutut jätelajien tunnusvärit muuttuvat uusiksi.

  • Olemme tuottaneet taloyhtiöiden käyttöön asukkaille tarkoitettuja tiedotteita ja rappulappuja, joiden avulla taloyhtiöt voivat tiedottaa asukkaita muutoksista ja täten edesauttaa siirtymän ja lajittelun onnistumista.
  • Tiedotteet voi tulostaa maksutta kotisivuiltamme.
  • Ajantasaiset kodin lajitteluohjeet jaetaan jokaiseen toimialueen kotitalouteen joulukuun alkupuolella vuodelle 2024 tuottamamme Lokki-seinäkalenterin välissä.

Tulevista muutoksista voi lukea lisää osoitteessa salpakierto.fi/jatelakiuudistus