Haittakasvit

Kurtturuusu

Kaikki pensaiden oksat, alas leikatut pensaat ja koko pensaskasvusto juurineen ja lehtineen voi tuoda risujätteenä lajitteluasemalle. Risut murskataan ennen toimittamista polttoon. Maat tulee ravistella juuristosta mahdollisimman tarkasti pois.

Irtonaiset lehdet ja muut kasvijätteet voi tuoda haravointijätteenä lajitteluasemalle tai Kujalan käsittelykeskukseen, josta ne toimitetaan kompostoitavaksi kompostointilaitokseen. Kompostointiprosessissa siemenet kuolevat.

Pienet määrät siemeniä tai siemeniä sisältäviä osia voi laittaa kiinteistön biojäte- tai sekajäteastiaan, jolloin ne päätyvät kompostointi- tai polttolaitokseen hävitettäväksi. Omaan kompostiin ei saa siemeniä sisältäviä kasvinosia laittaa.

JÄTTIPUTKI, JÄTTITATAR, JÄTTIPALSAMI, JAPANIN TATAR, LUPIINI

Irtonaiset lehdet, juuret ja muut kasvijätteet ml. siemenet voi tuoda haravointijätteenä lajitteluasemalle, josta ne toimitetaan kompostoitavaksi kompostointilaitokseen. Kompostointiprosessissa siemenet kuolevat.

Siemenet tai siemeniä sisältävät osat voi laittaa kiinteistön biojäte- tai sekajäteastiaan, jolloin ne päätyvät kompostointi- tai polttolaitokseen hävitettäväksi. Omaan kompostiin ei saa siemeniä sisältäviä kasvinosia laittaa.

Älä vie puutarhajätettä luontoon!

Katso kuorma-autokuormien vastaanotto-ohje täältä

Hinta lajitteluasemalla

(toimialueen kotitaloudet)

Biojäte

Ei vastaanottoa lajitteluasemilla

Haravointijäte

Kotitalouksilta maksuton

Risut

Maksuton

Sekajäte

11 €/200l
30 €/m3

ks. hinnasto ja maksaminen

Jäte kuuluu seuraaviin jätelajeihin

BiojäteHaravointijäteRisutSekajäte