Tuulettuvat biojäteastiat ehtivät lopuillekin toimialueen isojen taajamien pienkiinteistöille perille kuun vaihteessa

13.06.2024

kuvituskuva

Tuulettuva biojäteastia on suunniteltu vähentämään nestettä ja hajuja. Tuulettuvassa biojäteastiassa on tuuletusaukkoja, jotka edesauttavat jätteen kuivumista. 

Biojätteen keräysvelvoite toimialueen isojen taajamien pienkiinteistöillä Lahden, Heinolan ja Hollolan keskustaajamien sekä Nastolan kirkonkylän alueella alkaa 1.7.2024. Salpakierto on toimittanut tai on toimittamassa tuulettuvat 140 litraiset biojäteastiat niille velvoitteen piiriin kuuluville kiinteistöille, joilla ei ennestään ole biojätteelle keräysastiaa tai jotka eivät kompostoi ruokajätteitään. Tuulettuvien biojäteastioiden astiatoimittajalla on ollut toimitushaasteita, mistä syystä ihan viimeiset astiatoimitukset keräyksen piiriin kuuluville kiinteistöille menevät kuun vaihteen molemmin puolin.

  • Biojäteastioiden hankinta kilpailutettiin julkisena hankintana. Astiat tulevat meille Ranskasta, kertoo Salpakierto Oy:n logistiikkainsinööri Tuomas Ruuskanen.
  • Astioiden oli määrä olla meillä huhtikuun alkupuolella, jolloin astiajakelun kiinteistöille piti alkaa.
  • Astioiden saannissa meille saakka on kuitenkin ollut haasteita, mikä on luonut paineita astioiden eteenpäin toimittamiseen velvoitteen piiriin kuuluville kiinteistöille.
  • Kaikki astiat saadaan kuitenkin toimitettua perille viimeistään heinäkuun ensimmäisellä viikolla.
  • Kiinteistöjen haltijoiden ei siis pidä kovasti huolestua, jos astiaa ei vielä tontilla näy. Se on kyllä tulossa pikapuoliin. Ensimmäiset tyhjennykset tehdään kiinteistöiltä heinäkuun aikana, päättää Ruuskanen.