Ilmaantuiko biojäteastia pihaan pyytämättä? Toimi näin!

13.06.2024

kuvituskuva

Biojätteen keräysvelvoite alkaa 1.7.2024 Lahden, Heinolan ja Hollolan keskustaajamien sekä Nastolan kirkonkylän alueella. Tätä varten olemme toimittaneet tai toimitamme lähiviikkojen aikana tuulettuvan 140 litraisen biojäteastian niille velvoitteen piiriin kuuluville kiinteistöille, joilla ei tietojemme mukaan vielä aiemmin ole ollut käytössä biojäteastiaa tai jotka eivät tietojemme mukaan kompostoi.

Jos olet saanut biojäteastian pihaan, mutta se on sinulle tarpeeton, koska kompostoit ruokajätteet, niin sinun ei tarvitse soittaa asiasta asiakaspalveluumme. Huolehdi, että teet pikimmiten ilmoituksen kompostoinnista jätehuoltoviranomaiselle tällä lomakkeella. Huomaathan, että ilmoitus on tehtävä uudelleen, jos olet tehnyt sen ennen 1.1.2022. Laita sen jälkeen asiakaspalveluumme sähköpostilla (asiakaspalvelu@salpakierto.fi) tieto, että kompostoit ruokajätteet ja toimittamamme astian voi hakea kiinteistöltäsi pois. Haemme astian pois kiinteistöltä kesän aikana, kunhan olemme ensin saaneet viranomaiselta tiedon kunnossa olevasta kompostointi-ilmoituksesta. Astiaa ei luonnollisestikaan tule käyttää tänä aikana. Hyvitämme automaattisesti meille tehdyn ilmoituksen jälkeisistä mahdollisista turhaan tehdyistä tyhjennyksistä.

Huomaathan myös, että toimitamme biojäteastian kiinteistöllesi myös siinä tapauksessa, jos olet ilmoittanut osan vuotta tapahtuvasta kompostoinnista. Jos kompostoit esimerkiksi 4-6 kk vuodesta, se tarkoittaa että loppuvuoden ajan sinun tulee kerätä ruokajätteet säännöllisesti tyhjennettävään biojäteastiaan. Kompostointi-ilmoituksen tekeminen osalle vuodesta ei poista biojätteen erilliskeräysvelvoitetta loppuosalta vuotta, jos kiinteistösi kuuluu biojätteen keräysvelvoitteen piiriin.

Lue lisää tuulettuvasta biojäteastiasta ja sen käytöstä täältä