Lajitteluasemien aukioloajat vappuna 2023

26.04.2023

Kaikki Salpakierto Oy:n lajitteluasemat ovat suljettuna vappupäivänä ma 1.5.2023. Vappuaatto ajoittuu tänä vuonna sunnuntaille, jolloin kaikki lajitteluasemat ovat normaalistikin suljettuina. Vappua edeltävänä lauantaina 29.4. kaikki normaalisti avoinna olevat lajitteluasemat palvelevat normaalien lauantai aukioloaikojen puitteissa.

LAUANTAI 29.4.

  • Asikkalan lajitteluasema klo 10-14
  • Heinolan lajitteluasema klo 10-14
  • Lahden lajitteluasema PILLERI, Lahti klo 10-15
  • Orimattilan lajitteluasema klo 10-14
  • Padasjoen lajitteluasema klo 10-14

VAPPUAATTO, SUNNUNTAI 30.4.

Sunnuntaisin kaikki lajitteluasemat ovat suljettu

VAPPUPÄIVÄ, MAANANTAI 1.5.

Vappupäivänä kaikki lajitteluasemat ovat suljettu.

VAPPUNA SYNTYVIEN JÄTTEIDEN LAJITTELU

Jäähdytä tippaleipien ja munkkien paistoon käytetty rasva ja laita jähmettynyt rasva sen jälkeen biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Juoksevassa muodossa olevat rasvat ja öljyt tulee imeyttää ensin esimerkiksi talouspaperiin, jonka jälkeen ne lajitellaan biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Lajittelu sekajäteastiaan, jos kiinteistöllä ei ole biojäteastiaa tai kompostoria. Imeytä juoksevassa muodossa olevat öljyt ensin esimerkiksi talouspaperiin ja pakkaa tiiviisti.

Pantilliset kuohuviinipullot viedään pullonpalautuspisteeseen. Osa lasipulloista on pantittomia, joten ne lajitellaan lasipakkauksiin. Hanaviinipakkauksen pahvikuori lajitellaan kartonkiin, sen muovinen sisus huuhdottuna energiajätteeseen tai muovipakkauksiin. Alumiinia sisältävä sisus lajitellaan sekajätteeseen tai muovipakkauksiin.

Kaikki ilma- ja foliopallot lajitellaan sekajätteeseen. Serpentiinit on kyllästetty väriaineilla ja kemikaaleilla, niitä ei voi laittaa sen enempää paperinkeräykseen kuin kompostiinkaan, joten ne lajitellaan energiajätteeseen. Samaan kategoriaan kuuluvat myös paperiset vappuhuiskat ja serpentiinisprayvaahto.

Niin juhlapäivien, kuin ihan tavallisen arjen jätteiden lajittelupulmiin löydät helposti vastauksen käyttäen apuna näppärää jätehakua osoitteessa jätehaku.fi.

SALPAKIERTO OY TOIVOTTAA KAIKILLE HAUSKAA VAPPUA!