Oletko taloyhtiösi jätehuollon kehittämisestä kiinnostunut? Tule mukaan maksuttomaan koulutukseen

30.03.2023

Taloyhtiöillä sekajäteastiat täyttyvät usein liiankin nopeasti ja jätehuoltokulut saattavat nousta suhteettoman korkeiksi. Uuden jätelain myötä on tulossa muutoksia jätehuoltoon, mutta onko niillä vaikutusta lajitteluun? Jätehuoltoon liittyvät asukaspalautteet ja kyselyt ovat varmasti isännöitsijöiden ja taloyhtiöiden hallitusten jäsenten arkipäivää. Jätelakikin sen jo sanoo, että kaikkien pitäisi lajitella materiaalit kiertoon, mutta miten saada taloyhtiössä kaikki mukaan?

Salpakierto Oy järjestää jälleen maksuttoman lajittelumestarikoulutuksen, johon voivat osallistua kaikki taloyhtiön jätehuollosta kiinnostuneet tahot, kuten hallituksen jäsenet, osakkaat ja vuokra-asujat. Kahden arki-illan mittainen koulutuskokonaisuus toteutetaan huhtikuussa Kujalan käsittelykeskuksessa Lahdessa.

Lajittelumestarikoulutuksessa pureudutaan rennolla meiningillä jätehuoltoketjun osasiin oppien ymmärtämään koko ketjun toimivuuden ja yhteistyön merkitys.

Kahden tiiviin opiskeluillan aikana saat tietoa mm. uuden jätelain tuomista muutoksista, ajantasaisista lajitteluohjeista, jätteiden hyödyntämisestä, toimivasta jätetilasta sekä vinkkejä kuinka lajitteluneuvontaa voisi omassa taloyhtiössä toteuttaa ja kuinka jätehuollossa on mahdollista saada kustannussäästöjä.

Lajittelumestarikoulutus 2023

Kujalan Käsittelykeskus, Sapelikatu 7, Lahti
Ke 19.4. ja ke 26.4.2023 klo 17-20

Koulutus on saanut aiempina vuosina osallistujiltaan erittäin hyvää palautetta, ja osallistujat ovat kiitelleet erityisesti koulutuksen kokonaisuutta ja hyödyllisyyttä. Ongelmat taloyhtiöissä on lopulta hyvin samakaltaisia ja osallistujien yhteisten keskusteluiden kautta on löytynyt monta uutta luovaa ideaa jätehuollon kehittämiseen. Uudet opit on otettu myös käyttöön koulutukseen osallistuneiden kurssilaisten asuinkiinteistöillä.

Tule sinäkin mukaan kouluttautumaan taloyhtiösi Lajittelumestariksi ja toimimaan jätehuollon eksperttinä omassa arjessasi. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 16.4.2023 täältä.

Tervetuloa mukaan!