Serristoppi-vastaanottopiste Lahden torilla markkinapäivinä

23.03.2023

Salpakierto Oy:n järjestämä kesäkauden palvelu SERRISTOPPI-vastaanottopiste on jälleen tuttuun tapaan huhti-lokakuussa Lahden kauppatorilla kuukausimarkkinoiden yhteydessä, joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 8-15.

Palvelu on suunnattu etenkin autottomille asukkaille, joiden ei ole mahdollista asioida lajitteluasemalla ja erityisesti pienille, mutta hankalille jätteille, joita ei ole ympäristönkään kannalta järkevää lähteä yksittäin kuljettamaan lajitteluasemalle ja joita ei tule lajitella sekajätteen joukkoon.

Ensimmäistä kertaa SERRISTOPPI-vastaanottopiste parkkeeraa torille keskiviikkona 5.4.2023 ja viimeisen kerran syksyllä lokakuun markkinapäivänä keskiviikkona 4.10.2023.

SERRISTOPPI-vastaanottopisteellä otetaan kotitalouksilta maksutta vastaan:

  • loisteputket
  • energiansäästölamput
  • pienet sähkölaitteet
  • paristot
  • vaaralliseksi jätteeksi luokiteltavat kosmetiikkatuotteet (hajuvedet, partavedet, hiuslakat, kynsilakat, hiusvärit ja vastaavat)

Palvelu lukeutuu Salpakierron kesäkauden vastaanottopalveluihin. Kotitalouksien vaarallisia jätteitä ja sähkölaitteita otetaan maksutta vastaan ympäri vuoden kuudella lajitteluasemalla ja kesäkaudella myös lajitteluasemilla on voimassa laajennetut aukioloajat. Lajitteluasemia kannattaakin hyödyntää suurempien jäte-erien ollessa kyseessä.

Tarkistathan ennen vastaanottopisteelle tuloa kyseisten jätteiden lajittelu- ja vastaanotto-ohjeet sekä vaarallisten jätteiden määrärajoitteet täältä