Serristoppi-vastaanottopiste Lahden torilla markkinapäivinä

25.03.2024

Serristoppi asiakastilanne

Serristoppi asiakastilanne

Salpakierto Oy:n järjestämä kesäkauden palvelu SERRISTOPPI-vastaanottopiste on jälleen tuttuun tapaan huhti-lokakuussa Lahden kauppatorilla kuukausimarkkinoiden yhteydessä, joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 8-15.

Palvelu on suunnattu etenkin autottomille asukkaille, joiden ei ole mahdollista asioida lajitteluasemalla. Pisteelle voi tuoda erityisesti pieniä, mutta hankalia jätteitä, joita ei ole ympäristönkään kannalta järkevää lähteä yksittäin kuljettamaan lajitteluasemalle ja joita ei saa lajitella sekajätteen joukkoon.

Ensimmäistä kertaa SERRISTOPPI-vastaanottopiste parkkeeraa torille keskiviikkona 3.4.2024 ja viimeisen kerran syksyllä lokakuun markkinapäivänä keskiviikkona 2.10.2024. Toukokuun kuukausimarkkinat järjestetään vapputorin takia vasta 8.5., kuukauden toisena keskiviikkona.

SERRISTOPPI-pisteellä on tarjolla myös kierrätysvalmennusta, erityisesti koskien isojen taajamien 1-4 huoneiston kiinteistöillä heinäkuusta lukien alkavaa biojätteen keräystä. Pisteellä pääsee tutustumaan tuulettuvaan biojäteastiaan sekä pakkausjätteiden monilokeroastiaan.

SERRISTOPPI-VASTAANOTTOPISTEELLÄ OTETAAN KOTITALOUKSILTA MAKSUTTA VASTAAN:

  • loisteputket
  • energiansäästölamput
  • pienet sähkölaitteet
  • paristot
  • vaaralliseksi jätteeksi luokiteltavat kosmetiikkatuotteet (hajuvedet, partavedet, hiuslakat, kynsilakat, hiusvärit ja vastaavat)

Palvelu lukeutuu Salpakierron kesäkauden vastaanottopalveluihin. Kotitalouksien vaarallisia jätteitä ja sähkölaitteita otetaan maksutta vastaan ympäri vuoden toimialueen kuudella lajitteluasemalla. Lajitteluasemia kannattaakin hyödyntää suurempien jäte-erien ollessa kyseessä.

Tarkistathan ennen vastaanottopisteelle tuloa kyseisten jätteiden lajittelu- ja vastaanotto-ohjeet sekä vaarallisten jätteiden määrärajoitteet täältä.