Euroopan jätteen vähentämisen teemaviikko käynnistyy jälleen – erityisteemana #kestorakkaus

19.11.2020

Euroopan jätteen vähentämisen teemaviikkoa vietetään jälleen marraskuun viimeisellä viikolla (21.-29.11.2020). Tämän vuoden teemana on vähentää kertakäyttökulutusta valitsemalla kertakäyttötuotteiden sijaan #kestorakkaus.

Kampanjan tarkoituksena on herätellä kuluttajia miettimään omia kulutusvalintoja ja etsimään omaan elämään kestävämpiä vaihtoehtoja kertakäyttötuotteille – ja pakkauksille.
Välttämällä kertakäyttötuotteita ja käyttämällä tuotteita pidempään pystytään vaikuttamaan merkittävästi myös syntyvän jätteen määrään.

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) on mukana viikossa kampanjoimalla sosiaalisen median kanavilla aiheen tiimoilta ja pitämällä jäteneuvonnan päivystystä Lahden Palvelutorilla, Osallistumistila Kympissä to 26.11.2020 klo 11-13. Tapahtumassa ei ole jätteen vastaanottopalvelua.

Jätteen vähentämisen viikkoon voi jokainen osallistua konkreettisin teoin, tapahtumin tai kampanjoin tai viestimällä jo tehdystä hyvästä työstä. Kampanjaan on mahdollista osallistua myös vain sosiaalisen median välityksellä jakamalla valmiita kampanjamateriaaleja omissa somekanavissa, jotka löytyvät kampanjan virallisilta kotisivuilta tai jakamalla kuvan omasta kestorakkaustarinasta Facebookissa tai Instagramissa hastagilla #kestorakkaus

Tämän vuoden kampanjaa koordinoi Motiva Oy sekä Ekokumppanit. Kampanjaa rahoittaa ympäristöministeriö.

Lue lisää jätteen vähentämisen viikosta osoitteesta: https://www.motiva.fi/ratkaisut/valitse_kestorakkaus