Lajittele lakat -kampanja

Lajittele lakat -kampanjan myötä pyrimme levittämään tietoa kosmetiikan vaarallisten jätteiden lajittelusta. Vaaralliset jätteet voivat aiheuttaa vaaratilanteita ja haittoja ympäristössä sekä jätteenkäsittelyssä. Kun vaarallinen jäte lajitellaan oikein, se päätyy käsiteltäväksi ja kierrätettäväksi tai hävitettäväksi asianmukaisesti.

Tämä kampanja toteutetaan yhteistyössä toimialueemme parturi-kampaamoiden kanssa. Lähetämme kampanjamateriaaleja maksutta kampaamoyrityksille.

Tilaa kampanjamateriaaleja

Tulosta kampanjainfo 

Lajittele lakat!

Salpakierron kuusi lajitteluasemaa vastaanottavat kotitalouksien vaarallista jätettä maksutta aina 50kg/50l saakka. Jätettä ei kannata hamstrata kotona. Lisäksi vaarallista jätettä otetaan vastaan Roinaralli-keräyskierroksella sekä Lahdessa Serristoppi-vastaanottopisteellä. Serristoppi löytyy huhti-lokakuussa Lahden kuukausimarkkinoilta, ja sinne voi tuoda nimenomaan kosmetiikan vaarallista jätettä. Yritysten vaarallista jätettä vastaanotetaan Lahden lajitteluasemalla. Yrityksille on omat vastaanottohinnat.

Pihiseekö painepakkaus?

Kosmetiikan vaarallisia jätteitä ovat muun muassa hajuvedet, hiusvärit, kynsilakat ja hiuslakat. Hiuslakkojen lisäksi kaikki muutkin aerosolipakkaukset ovat vaarallista jätettä niin kauan, kun niissä on tuotetta tai painetta jäljellä. Tuotteet kannattaakin käyttää ja suhisuttaa loppuun asti, sillä aerosolipakkauksen voi lajitella metalliin, kun pullo on tyhjä eikä enää lainkaan pihise. Samoin kynsilakka on vaaraton, kun lakkaa ei ole enää jäljellä tai pohjalla oleva lakka on täysin kuivanut. Tällöin kynsilakkapullon voi lajitella sekajätteeseen.

Kaikki kosmetiikka ei ole vaarallista

Suinkaan kaikkien kosmetiikkatuotteiden jäämät eivät ole vaarallista jätettä. Shampoot, saippuat, voiteet ja meikit ovat sekajätettä.

Paras jäte on syntymätön jäte

Käytäthän tuotteet loppuun asti! Tyhjät muoviset pullot lajitellaan muovipakkauksiin tai energiajätteeseen. Kosmetiikan tyhjät lasiset purkit lajitellaan sekajätteeseen.

Lisätietoa

Tarkista lajitteluohjeet Salpakierron kotisivuilta. Kotisivuillamme toimiva jätehaku kertoo kattavasti eri tuotteiden lajittelusta. Lisätietoa vaarallisista jätteistä löytyy sekä Salpakierron kotisivuilta että osoitteesta vaarallinenjäte.fi