Aluekeräyspisteet tarkoitettu vain kotitalouden päivittäisille talousjätteille

29.05.2019

Mökkisesongin alkaminen ja varastojen kevätsiivoukset aiheuttavat perinteisesti ylitäytön ja sotkeentumisen haasteita jätteiden aluekeräyspisteillä. Aluekeräyspisteverkosto on käytössä kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alueilla Heinolan haja-asutusalueella, Sysmän haja-asutusalueella, Orimattilan Artjärvellä ja Kärkölässä. Aluekeräyspisteverkosto palvelee kodin päivittäisjätteiden jätehuollon järjestämisen vaihtoehtona ympäri vuoden niitä kiinteistöjä, joille ei ole kulkua jäteautolla. Aluekeräyspisteiden käyttäjillä on merkittävä vastuu pisteiden siisteydestä.

-Aluekeräyspisteitä käyttävien tulisi muistaa, että siellä olevat jäteastiat on tarkoitettu vain ja ainoastaan kotitalouden normaaleille päivittäisille talousjätteille, energia- ja sekajätteille, sanoo Päijät-Hämeen Jätehuollon palvelukoordinaattori Henri Rintala.

-Jätteiden tulee myös mahtua keräysastian sisälle eikä niitä saa jättää astian ulkopuolelle.

Aluekeräyspisteen käyttöoikeus on vain niillä kiinteistöillä, jotka ovat liittyneet jätehuoltoon ja maksavat pisteiden käytöstä vuosimaksun.

-Isot jätteet, kuten esimerkiksi huonekalut, kodinkoneet, puujätteet, patjat, grillit, rakennus- ja remonttijätteet, vaaralliset jätteet ja monet muut mökki- ja muiden varastojen uumenista siivotut, jätteeksi päätyvät tavarat tulee toimittaa jäteasemalle tai keräyskierroksillemme eikä niitä saa jättää aluekeräyspisteelle, korostaa Rintala.

Päijät-Hämeen Jätehuollon seitsemän jäteasemaa palvelevat toimialueen asukkaita ja kesäasukkaita yli kuntarajojen. Jäteasemalla asemanhoitaja tarkastaa kuorman ja neuvoo lajittelussa. Useimmat jätelajit otetaan kotitalouksilta vastaan maksutta, energia- ja sekajätteestä peritään hinnaston mukainen hinta.

Jäteasemat ovat kesäkaudella huhti-lokakuussa avoinna laajennetuin aukioloajoin palvellen myös lauantaisin. Jäteasemien aukioloajat ja Roinaralli-keräyskierrosten aukioloajat löytyvät osoitteesta phj.fi.

Pakkausjätteet eli kartonki-, lasi-, muovi- ja metallipakkaukset tulisi toimittaa kauppareissun yhteydessä Rinki-ekopisteille. Jos se ei kuitenkaan ole mahdollista, niin metalli ja lasi lajitellaan sekajätteeseen, kartonki ja muovi puolestaan energiajätteeseen.

Lisätietoja antaa: Henri Rintala, palvelukoordinaattori puh. 044 799 3032