Aluekeräyspisteet tarkoitettu vain kotitalouden päivittäisille talousjätteille

12.05.2021

Mökkisesongin alkaminen ja varastojen kevätsiivoukset aiheuttavat perinteisesti ylitäytön ja sotkeentumisen haasteita jätteiden aluekeräyspisteillä. Aluekeräyspisteverkosto on käytössä kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alueilla Heinolan haja-asutusalueella, Sysmän haja-asutusalueella, Orimattilan Artjärvellä ja Kärkölässä. Näillä alueilla Salpakierto Oy on kilpailuttanut ja järjestää jätteenkuljetuksen.

Aluekeräyspisteverkosto palvelee kodin päivittäisjätteiden jätehuollon järjestämisen vaihtoehtona ympäri vuoden niitä kiinteistöjä, joille ei ole kulkua jäteautolla tai tieyhteys on huono eikä kestä jäteauton painoa. Aluekeräyspisteiden käyttäjillä on merkittävä vastuu pisteiden siisteydestä.

-Aluekeräyspisteitä käyttävien asiakkaiden tulee muistaa, että siellä olevat jäteastiat on tarkoitettu vain ja ainoastaan kotitalouden normaaleille päivittäisille talousjätteille, energia- ja sekajätteille, sanoo Salpakierto Oy:n palvelupäällikkö Päivi Rahkonen.

-Jätteiden tulee myös mahtua keräysastian sisälle eikä niitä saa jättää astian ulkopuolelle.

Aluekeräyspisteen käyttöoikeus on vain niillä kotitalouksilla, jotka ovat liittyneet jätehuoltoon ja maksavat pisteiden käytöstä asuntokohtaisen vuosimaksun.

-Isot jätteet, kuten esimerkiksi huonekalut, kodinkoneet, puujätteet, patjat, grillit, kiukaat, rakennus- ja remonttijätteet, vaaralliset jätteet (esimerkiksi maalit, tärpätit, öljyt, bensiini) ja monet muut mökki- ja muiden varastojen uumenista siivotut, jätteeksi päätyvät tavarat tulee toimittaa lajitteluasemalle eikä niitä saa jättää aluekeräyspisteelle, korostaa Rahkonen.

Lajitteluasema Heinolassa sijaitsee osoitteessa Pikijärventie 167. Lajitteluasema on avoinna arkisin maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 12-18 ja kesäkaudella parittomilla viikoilla lauantaisin klo 10-14. Sysmässä lajitteluasema on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 12-18 ja kesäkaudella myös lauantaisin klo 10-14. Sysmän lajitteluasema palvelee osoitteessa Koskueentie 7c.

Lajitteluasemalla asemanhoitaja tarkastaa kuorman ja neuvoo lajittelussa. Useimmat jätelajit otetaan kotitalouksilta vastaan maksutta, energia- ja sekajätteestä peritään hinnaston mukainen hinta.

Pakkausjätteet eli kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset sekä pienmetallin voi toimittaa kauppareissun yhteydessä Rinki-ekopisteelle. Jos se ei kuitenkaan ole mahdollista, niin metalli ja lasi lajitellaan sekajätteeseen, kartonki ja muovi puolestaan energiajätteeseen.

Lisätietoja antaa:
Palvelupäällikkö Päivi Rahkonen, puh. 050 098 0175