BioBertan kanssa kompostointi onnistuu – ilmoittaudu kurssille nyt!

08.03.2019

Kompostointikurssilta näppärät niksit

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) järjestää myös tänä keväänä suositut maksuttomat kompostointikurssit. Kompostoinnin saloihin perehdytään Lahden 4H-yhdistyksen opastuksella Yli-Marolan kotieläinpihalla osoitteessa Neljänkaivonkatu 47, Lahti.

Kompostointikurssit on räätälöity sopimaan kaikille kompostoinnista kiinnostuneille ja erityisesti huomioon on otettu kompostoinnin aloittamista harkitsevat. Kursseilla perehdytään käytännönläheisesti kotona syntyvän ruokajätteen ja puutarhajätteen kompostointiin; miten kompostointi aloitetaan, miten kompostia hoidetaan ja mitä tehdä kompostoinnissa mahdollisesti syntyville ongelmille. Kursseilla tutustutaan lisäksi kompostointiin sisätiloissa; matokompostoriin ja Bokashi kompostoriin.

Kompostointikursseja järjestetään tänä keväänä kaksi: lauantaina 6.4.2019 ja torstaina 11.4.2019. Kurssi kestää noin kaksi tuntia ja kurssille mahtuu 20 osallistujaa. Tarkempi aikataulu ja ilmoittautuminen löytyvät osoitteessa pienennäbioberttaa.fi. Kurssin sisällöstä voi kysyä lisätietoja Lahden 4h-yhdistyksestä/Petra Kerkkä, puh. 050 462 2511.

Säästöä jätekuluihin kompostoimalla

Biojätteiden (ruokajäte) omatoimista kompostointia suositellaan pientaloille. Kun ruokajätteet kompostoidaan omalla kiinteistöllä, saadaan ne hyödynnettyä jätteen syntypaikalla. Näin vältytään kalliilta jätekuljetuksilta sekä vähennetään syntyvän sekajätteen määrää. Kompostoimalla ruokajätteet säästetään jätekustannuksissa, koska silloin voidaan pidentää sekajäteastian tyhjennysväliä.

Kompostointi ei ole loppujen lopuksi kovin vaikeaa eikä vaadi kohtuuttomasti aikaa, kunhan välineet ovat oikeanlaisia. Vaivan palkaksi saadaan ravinnerikasta multaa maanparannusaineeksi omaan puutarhaan.

Lisätietoja kompostointikursseista:BioBertan kompostointikurssit 2019