Jäteasemien aukioloajat vappuna 2020

27.04.2020

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n (PHJ) jäteasemat palvelevat vappuna 2020 seuraavien aukioloaikojen puitteissa:

VAPPUAATTO, TORSTAI 30.4.

Kaikki torstaisin avoinna olevat jäteasemat suljetaan vappuaattona klo 16:
• Asikkalan jäteasema klo 12 – 16
• Jäteasema PILLERI, Lahti klo 7–16
• Orimattilan jäteasema klo 12 – 16
• Padasjoen jäteasema klo 12-16
• Sysmän jäteasema klo 12-16

VAPPUPÄIVÄ, PERJANTAI 1.5.

Vappupäivänä kaikki jäteasemat ovat suljettu.

Kujalan jätekeskus/vaaka on avoinna vappuaattona to 30.4. klo 7-16, ja vappupäivänä pe 1.5. Kujalan jätekeskus/vaaka on suljettu.

Koronavirustilanteen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutuksista palveluihimme tai jäteasemien normaaleihin aukioloaikoihin kerromme ajantasaisesti osoitteessa phj.fi. Tarkistathan ajantasaisen tilanteen ennen jäteasemalle tuloa.

VAPPUNA SYNTYVIEN JÄTTEIDEN LAJITTELU

Tippaleipien ja munkkien paistoon käytetty rasva lajitellaan helposti ja siististi pakkaamalla rasva juoksevana esim. tyhjään maitotölkkiin, suljetaan tölkki tiiviisti teipillä ja viedään se sekajäteastiaan. Jähmettyneen rasvan voi lajitella biojätteeseen tai kompostoriin.

Pantilliset kuohuviinipullot viedään pullonpalautuspisteeseen. Osa lasipulloista on pantittomia, joten ne lajitellaan lasipakkauksiin. Hanaviinipakkauksen pahvikuori lajitellaan kartonkiin, sen muovinen sisus huuhdottuna energiajätteeseen tai muovipakkauksiin. Alumiinia sisältävä sisus lajitellaan sekajätteeseen tai muovipakkauksiin.

Kaikki ilma- ja foliopallot lajitellaan sekajätteeseen. Serpentiinit on kyllästetty väriaineilla ja kemikaaleilla, niitä ei voi laittaa sen enempää paperinkeräykseen kuin kompostiinkaan, joten ne lajitellaan energiajätteeseen. Samaan kategoriaan kuuluvat myös paperiset vappuhuiskat ja serpentiinispray.

Niin juhlapäivien, kuin ihan tavallisen arjen jätteiden lajittelupulmiin löydät helposti vastauksen käyttäen apuna jätehaku-toimintoa.

PHJ TOIVOTTAA KAIKILLE HAUSKAA VAPPUA!