Joulun ja vuodenvaihteen aukioloajat lajitteluasemilla

17.12.2021

Joulun ja vuodenvaihteen juhlapyhät vaikuttavat Salpakierto Oy:n lajitteluasemien aukioloaikoihin.

JOULU

Jouluviikolla ma-to 20.-23.12.2021 kaikki avoinna olevat lajitteluasemat palvelevat normaaleina aukioloaikoina.

Jouluna pe-la 24.-25.12.2021 kaikki lajitteluasemat ovat suljettu.

Lajitteluasemat palvelevat normaalien aukioloaikojen puitteissa jälleen ma-to 27.12.- 30.12.2021.

VUODENVAIHDE

Uuden vuoden aattona pe 31.12.2021 sulkeutuvat kaikki perjantaisin avoinna olevat lajitteluasemat jo klo 16:
• Lahden lajitteluasema PILLERI klo 7-16
• Heinolan lajitteluasema klo 12-16
• Hollolan lajitteluasema klo 12-16

Vuoden ensimmäisenä päivänä la 1.1.2022 kaikki lajitteluasemat ovat suljettu.

LOPPIAINEN

Loppiaisena to 6.1.2022 kaikki lajitteluasemat ovat suljettuna.

ASIAKASPALVELU SULJETTU JOULUAATTONA SEKÄ LOPPIAISENA

Arkisin klo 9-15 palveleva Salpakierto Oy:n asiakaspalvelu on suljettuna jouluaattona pe 24.12. sekä loppiaisena 6.1.2022. Asiointi onnistuu tuolloinkin käyttämällä sähköistä asiointikanavaa osoitteessa asiakasnetti.salpakierto.fi tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse asiakaspalvelu@salpakierto.fi.

JOULUNAJAN VAIKUTUKSET JÄTTEENKULJETUKSIIN

Salpakierron jätteenkuljetuksen asiakkailla tulee joulun ja loppiaisen aikaan pyhäpäivistä johtuvia poikkeuksia jäteastioiden tyhjennyspäiviin viikoilla 49 ja 51 /2021 sekä 1/2022.
Tyhjennykset toteutetaan joko -1 tai +1 päivän sisällä normaalista ajopäivästä poiketen.

JOULUNAJAN JÄTTEIDEN LAJITTELU

Jouluruokien valmistuksessa, lahja- ja kukkapaketeista sekä joulukoristeista syntyy paljon sellaista jätettä, jota muulloin vuoden aikana ei juuri synny. Joulunajan jätteiden lajitteluvinkit on koottu omalle sivulleen. Sivun lopusta löydät tulostettavan A4-kokoisen PDF-lajitteluohjeen vaikkapa rappukäytävään laitettavaksi. Tästä linkistä pääset joulunajan jätteiden lajitteluohjeet -sivulle.

Muistathan, että joulun jälkeen joulukuuset viedään kokonaisena ja koristeistaan riisuttuna jätekatoksen viereen odottamaan jäteautoa. Kuusen voi myös pilkkoa ja polttaa omassa tulisijassa tai laittaa palasina energiajäteastiaan. Kuusen voi myös viedä kokonaisena lajitteluasemalle maksuttomana risujätteenä. Rikkinäiset tekokuuset lajitellaan sekajätteeksi.

KINKUNRASVAT KIERTOON

Tänäkin vuonna Kinkkutemppu kierrättää jouluherkkujen paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Ota kinkun, kalkkunan, kalan tai vaikkapa juuressipsien paistinrasvat talteen, pakkaa ne tölkkiin ja kiikuta keräyspisteeseen. Näin olet mukana tekemässä joulun kiertotalousihmettä. Löydä lähin keräyspisteesi osoitteesta kinkkutemppu.com.

Mikäli Kinkkutemppu-keräykseen osallistuminen ei ole mahdollista, voi jähmettyneen kinkunrasvan lajitella myös biojäteastiaan tai kotikompostoriin. Pakkaa juokseva rasva esim. tyhjään maitotölkkiin ja sulje tölkki teipillä ja laita sekajätteeseen. Pienet määrät juoksevaa rasvaa voi imeyttää esimerkiksi talouspaperiin ja lajitella biojätteisiin.