Kärkölään avautui puutarhajätteiden vastaanottopiste

01.06.2022

Salpakierto Oy laajensi palveluitaan Kärkölässä, kun paikkakunnalle avautui kesäkuun alussa kotitalouksille suunnattu risu- ja haravointijätteiden (puutarhajäte) vastaanottopiste. Pisteen on tarkoitus olla alueen asukkaiden käytössä päivittäin klo 8 – 20 välillä keväästä syksyyn lumettomaan aikaan.

Kärkölässä ei ole omaa lajitteluasemaa, vaan paikkakunnan asukkaat käyttävät mm. Hollolan lajitteluaseman palveluita. Erityisesti risu- ja haravointijätteiden vastaanottopistettä on kovasti toivottu, sillä puutarhajätteitä tulee suurempia määriä mm. aitojen ja pensaiden leikkauksista ja syksyn lehtien haravoinnista. Uusi vastaanottopiste on myös ympäristön kannalta parempi ratkaisu, kun peräkärryralli lajitteluasemille vähenee.

RISUJEN JA HARAVOINTIJÄTTEIDEN LAJITTELU KÄRKÖLÄN VASTAANOTTOPISTEELLÄ

Kärkölän puutarhajätteiden vastaanottopisteelle saa tuoda erikseen lajiteltuina kotitalouksien risut ja haravointijätteet. Vieraslajit, kuten kurtturuusut ja lupiinit sekä puusta pudonneet hedelmät tulee kuitenkin edelleen toimittaa suoraan lajitteluasemille.

Risuihin lajitellaan kaikki puiden ja pensaiden oksat, alas leikatut pensasaidat, pensaiden juurakot mullat ravisteltuina sekä puunrungot ja pöllit.

Haravointijätteisiin lajitellaan puiden ja pensaiden lehtien ja neulasten sekä nurmikon haravoinnista kertyvä jäte, ruohovartiset kasvit, rikkaruohot, perennojen juuripaakut, pensaiden ja pensasaitojen leikkuusilppu sekä puusta pudonneet kävyt.

KÄRKÖLÄN RISUJEN JA HARAVOINTIJÄTTEIDEN VASTAANOTTOPISTE

  • Liesniementie 115, 16600 Kärkölä

Alueelle voi tuoda omatoimisesti kotitalouksien risu- ja haravointijätteitä päivittäin klo 8 – 20. Muina aikoina alueen käyttö on kielletty.