Kesäaika päättyy, jäteasemat talviaikatauluun

22.10.2018

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n (PHJ) jäteasemien aukioloajat vaihtuvat takaisin talviaikatauluun, kun kesäaika päättyy ensi sunnuntaina 28.10.2018.

Asiakkaamme ovat olleet asiakastyytyväisyyskyselyjen perusteella tyytyväisiä jäteasemien palveluihin ja aukioloaikoihin. Kulunut kesäkausi on ollut vilkasta aikaa jäteasemilla ja etenkin vapaa-ajan asukkaat ovat löytäneet suurten mökkikuntien jäteasemien palvelut. Kuumimman mökkeilysesongin aikaan Asikkalan, Padasjoen ja Sysmän jäteasemilla lauantait olivat jäteasemilla viikon vilkkaimmat päivät ja asiakkaita riitti ajoittain jopa jonoksi asti. Sen sijaan Heinolan ja Hollolan jäteasemilla ei ollut ruuhkaa lauantain aukioloaikojen puitteissa ja kävijämäärätkin pysyivät edellisvuosien tasolla.

Talviaikatauluun siirtyminen merkitsee lauantain aukioloaikojen päättymistä tältä vuodelta Asikkalan, Heinolan, Hollolan, Padasjoen ja Sysmän jäteasemilla. Talviaikataulut ovat voimassa maaliskuun loppuun saakka.

Asikkalan, Padasjoen ja Sysmän jäteasemien aukioloajat ajalla 29.10.2018 – 31.3.2019:

  • Asikkalan jäteasema on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 12 – 18.
  • Padasjoen jäteasema on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 12 – 18.
  • Sysmän jäteasema on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 12 – 18.

Heinolan ja Hollolan jäteasemien aukioloajat ajalla 29.10.2018 – 31.3.2019:

  • Heinolan jäteasema on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12 -18.
  • Hollolan jäteasema on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12 -18.

Talviaikaan siirtymisellä ei ole vaikutusta muiden jäteasemien aukioloaikoihin vaan niillä on kiinteät aukioloajat ympäri vuoden:

  • Lahden jäteasema Pilleri on avoinna arkisin klo 7 – 20 ja lauantaisin klo 10 – 15.
  • Orimattilan jäteasema on avoinna tiistaisin ja torstaisin klo 12 – 18 ja lauantaisin klo 10 – 14.

Jäteasemat palvelevat PHJ:n toimialueen vakituisia ja vapaa-ajan asukkaita kuntarajoista riippumatta. Jäteasemilla otetaan jätteitä vastaan 1 m3:n henkilöauto-, peräkärry- tai pakettiautokuormina. Jäteasema Pillerille voi tuoda myös isommat, yli 1 m3:n kuormat.