Kierrätysvalmennusta on korona-aikana tarjolla webinaarina ja etäyhteyksin

04.05.2021

Salpakierto Oy:n (ennen Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy) palvelutehtäviin kuuluu kierrätysvalmennuksen toteuttaminen toimialueensa asukkaille. Kierrätysvalmennuksella motivoidaan asukkaita kestävään kuluttamiseen, jätteen määrän vähentämiseen ja oikeanlaiseen jätteiden lajitteluun niiden syntypaikalla.

Tietoa tuotetaan ja tarjotaan monikanavaisesti koskien jätteiden vähentämistä, tavaroiden uudelleenkäyttöä, jätteiden lajittelua sekä jätehuoltoon liittymistä ja sen järjestämistä koskien. Kyseessä on omistajakuntien yhtiölle osoittama lakisääteinen palvelutehtävä, joka kustannetaan asuntokohtaisella jätehuollon perusmaksulla.

Kierrätysvalmennusta tuotetaan asukkaille erilaisissa neuvonta- ja yleisötilaisuuksissa, puhelimitse, erilaisten neuvonta-aineistojen ja -kampanjoiden muodossa, netissä sekä sosiaalisessa mediassa. Normaalina vuonna henkilökohtainen kierrätysvalmennus tavoittaa noin 9 000 – 12 000 toimialueen asukasta.

Toukokuussa tarjolla kaksi kierrätysaiheista webinaaria

Toukokuussa on tarjolla kaksi kierrätysaiheista webinaaria:

  • ke 19.5. 2021 klo 11-12
  • to 20.5. 2021 klo 17-18

Webinaarit ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Webinaariin tullaan yhtiön verkkosivun salpakierto.fi etusivulta löytyvän linkin kautta. Webinaarien pääteemana on jätteiden lajittelu ja hyödyntäminen. Ne on suunnattu kaikille kierrätyksestä kiinnostuneille. Osallistumiseen tarvitaan vain nettiyhteys sekä älypuhelin, tabletti tai tietokone. Webinaarin aikana voi lajittelusta kysyä kouluttajalta chat-ominaisuuden kautta. Jos webinaarin ajankohta ei sovi omaan aikatauluun, voi sen katsoa tallenteena jälkikäteen.

Vähintään 10 hengen asukasryhmät esim. taloyhtiön asukkaat, asukastoimikunnat, yhdistykset tai vastaavat voivat halutessaan tilata oman kierrätysvalmennustunnin osoitteesta salpakierto.fi -> neuvonta -> tilaa kierrätysvalmennusta.

Kouluille ja päiväkodeille on tarjolla ympäristökasvatuksen oppitunteja etäyhteydellä

Kouluille ja päiväkodeille on tarjolla ikäryhmittäin kohdennettuja oppituntikokonaisuuksia ympäristökasvattajan pitämänä. Paikan päällä pidettävistä oppitunneista on korona-aikana kehitetty etäyhteydellä toimivat kokonaisuudet, joita opettajat ja varhaiskasvattajat voivat tilata omille ryhmilleen osoitteesta salpakierto.fi -> neuvonta -> tilaa kierrätysvalmennusta.

Arjen lajittelupulmissa on aina apuna sähköinen lajitteluopas, joka löytyy osoitteesta jätehaku.fi.
Verkkopalvelua käyttää keskimäärin 23 000 käyttäjää kuukausittain.

Lajittelu on helppo arjen ekoteko – kiitos, kun lajittelet!