Kiinnostaako kompostointi? Ilmoittaudu mukaan maksuttomalle kompostointikurssille

31.03.2021

Salpakierto Oy järjestää jälleen joka keväisen suosituksi tulleen maksuttoman kompostointikurssin huhtikuussa. Kompostoinnin saloihin perehdytään tänä vuonna poikkeustilanteen vuoksi vain verkkokoulutuksena. Kurssin toteutuksesta vastaa Lahden 4H-yhdistys.

Kompostointikurssi on räätälöity sopimaan kaikille kompostoinnista kiinnostuneille ja erityisesti huomioon on otettu kompostoinnin aloittamista harkitsevat. Kurssilla perehdytään käytännönläheisesti kotona syntyvän ruokajätteen ja puutarhajätteen kompostointiin; miten kompostointi aloitetaan, miten kompostia hoidetaan ja mitä tehdä kompostoinnissa mahdollisesti syntyville ongelmille.

Kahden tunnin mittainen kompostointikurssi järjestetään tänä keväänä torstaina 15.4.2021. Tarkempi aikataulu ja ilmoittautuminen löytyvät osoitteessa salpakierto.fi/kompostointikurssit. Kurssin sisällöstä voi kysyä lisätietoja Lahden 4H-yhdistyksestä/Petra Kerkkä, puh. 050 462 2511.

SÄÄSTÖÄ JÄTEKULUIHIN KOMPOSTOIMALLA

Biojätteiden (ruokajäte) omatoimista kompostointia suositellaan pientaloille. Kun ruokajätteet kompostoidaan omalla kiinteistöllä, saadaan ne hyödynnettyä jätteen syntypaikalla. Näin vältytään kalliilta jätekuljetuksilta sekä vähennetään syntyvän sekajätteen määrää. Kompostoimalla ruokajätteet säästetään jätekustannuksissa, koska silloin voidaan pidentää sekajäteastian tyhjennysväliä.

Kompostointi ei ole loppujen lopuksi kovin vaikeaa eikä vaadi kohtuuttomasti aikaa, kunhan välineet ovat oikeanlaisia. Vaivan palkaksi saadaan ravinnerikasta multaa maanparannusaineeksi omaan puutarhaan.