Kodin jätehuollon tietopaketti, Lokki-seinäkalenteri vuodelle 2021 jaetaan tällä viikolla jokaiseen kotitalouteen

01.12.2020

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy PHJ (vuoden 2021 alusta Salpakierto Oy) julkaisee tänäkin vuonna suositun Lokki-seinäkalenterin alkavalle vuodelle. Lokki-seinäkalenteri 2020 on joka kodin jätehuollon tietopaketti, joka antaa ohjeita oikeanlaiseen jätehuoltoon ja jätteiden lajitteluun. Kalenteri julkaistaan yhtiön uudella Salpakierto Oy nimellä ja kalenterissa on sen myötä myös uudistunut visuaalinen ulkoasu.

Kalenteri jaetaan Postin julkisena tiedotteena Päijät-Hämeen Jätehuollon toimialueen jokaiseen kotitalouteen, myös mainoskieltotalouksiin, torstaista 3.12. alkaen. Lisäksi kalenteri jaetaan toimialueen yrityksiin ja toimialueen ulkopuolella asuvien kesämökkiläisten kotiosoitteeseen. Kalenteri kustannetaan jätehuollon perusmaksulla ja se on osa lakisääteistä jäteneuvontaa.

Kalenteri sisältää kodin jätteiden lajitteluohjeet irrotettavana julisteliitteenä. Kalenteri sisältää myös kiertävien jätekeräysten aikataulut, palvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat sekä toimialueen jätteenkuljetusyritysten tiedot.

Jos kalenteri jostain syystä jää postin mukana tulematta, voi sen noutaa itselleen vuoden vaihteen jälkeen esimerkiksi lähikirjastosta tai kunnan palvelupisteestä.

Kalenterin kuvitus on Kaunis Päijät-Häme -kalenterikuvakisan 2020 satoa ja koostuu toimialueen asukkaiden ottamista valokuvista, joissa inspiraation lähteenä on ollut ”Luonnon pienet ihmeet”.

Uusi kuvakisa seuraavaa kalenteria varten käynnistyy helmikuun alusta teemalla ”Satumaisia retkikohteita”. Kuvakisaan voi osallistua osoitteessa kaunispäijäthäme.fi.

Kalenteriin valitut kuvat palkitaan.

Kalenterin kansikuva, missä on oranssi perhonen vihreällä puunlehdellä läheltä kuvattuna

Vuoden 2021 kalenterin kansikuvan on ottanut Juuli Salo Lahdesta.