Lajitteluasemien aukioloajat vappuna 2021

23.04.2021

Salpakierto Oy:n lajitteluasemat palvelevat vappuna 2021 seuraavien aukioloaikojen puitteissa:

VAPPUAATTO, PERJANTAI 30.4.

Kaikki perjantaisin avoinna olevat lajitteluasemat suljetaan vappuaattona klo 16:

  • Heinolan lajitteluasema klo 12 – 16
  • Hollolan lajitteluasema klo 12 – 16
  • Lahden lajitteluasema PILLERI, Lahti klo 7 – 16
  • Orimattilan lajitteluasema klo 12 – 16

VAPPUPÄIVÄ, LAUANTAI 1.5.

Vappupäivänä kaikki lajitteluasemat ovat suljettu.

Kujalan käsittelykeskus/vaaka on avoinna vappuaattona pe 30.4. klo 7 – 16. Vappupäivänä la 1.5. Kujalan käsittelykeskus/vaaka on suljettu.

Koronavirustilanteen vaikutuksista palveluihimme tai lajitteluasemien normaaleihin aukioloaikoihin kerromme ajantasaisesti osoitteessa salpakierto.fi. Tarkistathan ajantasaisen tilanteen ennen lajitteluasemalle tuloa.

VAPPUNA SYNTYVIEN JÄTTEIDEN LAJITTELU

Tippaleipien ja munkkien paistoon käytetty rasva lajitellaan helposti ja siististi pakkaamalla rasva juoksevana esim. tyhjään maitotölkkiin, suljetaan tölkki tiiviisti teipillä ja viedään se sekajäteastiaan. Jähmettyneen rasvan voi lajitella biojätteeseen tai kompostoriin.

Pantilliset kuohuviinipullot viedään pullonpalautuspisteeseen. Osa lasipulloista on pantittomia, joten ne lajitellaan lasipakkauksiin. Hanaviinipakkauksen pahvikuori lajitellaan kartonkiin, sen muovinen sisus huuhdottuna energiajätteeseen tai muovipakkauksiin. Alumiinia sisältävä sisus lajitellaan sekajätteeseen tai muovipakkauksiin.

Kaikki ilma- ja foliopallot lajitellaan sekajätteeseen. Serpentiinit on kyllästetty väriaineilla ja kemikaaleilla, niitä ei voi laittaa sen enempää paperinkeräykseen kuin kompostiinkaan, joten ne lajitellaan energiajätteeseen. Samaan kategoriaan kuuluvat myös paperiset vappuhuiskat ja serpentiinispray.

Niin juhlapäivien, kuin ihan tavallisen arjen jätteiden lajittelupulmiin löydät helposti vastauksen käyttäen apuna näppärää jätehakua osoitteessa jätehaku.fi.

SALPAKIERTO OY TOIVOTTAA KAIKILLE HAUSKAA VAPPUA!