Lajittelun treeniohjelma alkaa

16.03.2022

Suomen ympäristökeskus arvioi, että biojätteestä kierrätetään tällä hetkellä alle puolet. Tavoitteena on, että ensi vuonna eli 2023 biojätteestä hyödynnetään jopa 60 prosenttia. Kierrätyskuntoon on siis kirittävää! Haluamme vuoden tehokkaimmalla treeniohjelmalla tehdä lajittelusta jokaiselle tutun arkirutiinin ja opettaa kierrätyksen ja lajittelun saloja. Samalla ilmasto ja ympäristö kiittävät.

Salpakierto Oy haastaa kaikki asukkaat mukaan Rakasta joka murua -treeniohjelmaan. Lisäksi haastamme erityisesti oppilaitokset sekä ainejärjestöt yhteistyöhön levittämään sanaa jäsenilleen. Ohjelma starttaa 21.3.2022 ja koostuu neljästä viikkohaasteesta. Tähän treeniin ei tarvitse käsipainoja tai jumppamattoa.

Kampanja on Suomen Kiertovoima ry:n eli kunnallisten jätelaitosten yhteisen yhdistyksen järjestämä. Rakasta joka murua -treeniohjelman ohjeet sekä haasteet julkaistaan kampanjan aikana Salpakierto Oy:n somekanavissa (Facebook ja Instagram). Ohjelma ja materiaalit löytyvät myös sivulta biojäte.info, jossa kaikkien osallistujien kannattaa käydä ilmoittautumassa haasteisiin – osallistujien kesken on nimittäin jaossa palkintoja.