Lokki-seinäkalenteri vuodelle 2022 jaetaan jälleen jokaiseen kotitalouteen

01.12.2021

Salpakierto Oy julkaisee tänäkin vuonna perinteisen Lokki-seinäkalenterin alkavalle vuodelle. Lokki-seinäkalenteri 2022 on joka kodin jätehuollon tietopaketti, joka antaa ohjeita kodin jätehuollon järjestämiseen ja jätteiden lajitteluun. Kalenteri jaetaan Postin julkisena tiedotteena Salpakierto Oy:n toimialueen jokaiseen kotitalouteen, myös mainoskieltotalouksiin, torstaista 9.12. alkaen.

Lisäksi kalenteri jaetaan toimialueen yrityksiin ja toimialueen ulkopuolella asuvien kesämökkiläisten kotiosoitteeseen. Kalenteri kustannetaan jätehuollon perusmaksulla ja se on osa lakisääteistä jäteneuvontaa.

Kalenterissa kerrotaan muun muassa siitä, miten asuinkiinteistöjen jätehuolto muuttuu uuden jätelain myötä vuosien 2022 ja 2024 välisenä aikana. Kalenteri sisältää myös kodin jätteiden lajitteluohjeet irrotettavana julisteliitteenä, kiertävien jätekeräysten aikataulut, palvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat sekä toimialueen jätteenkuljetusyritysten tiedot.

Jos kalenteri jostain syystä jää postin mukana kotiin tulematta, sen voi noutaa itselleen vuoden vaihteen jälkeen esimerkiksi omasta lähikirjastosta tai kunnan palvelupisteestä.

Kalenterin kuvitus on Kaunis Päijät-Häme -kalenterikuvakisan 2021 satoa ja koostuu toimialueen asukkaiden ottamista valokuvista, joissa inspiraation lähteenä ovat olleet ”Satumaiset retkikohteet”. Uusi kuvakisa seuraavaa kalenteria varten käynnistyy helmikuun alusta teemalla ”Luonnon kasvit eri vuodenaikoina”. Kuvakisaan voi osallistua osoitteessa kaunispäijäthäme.fi.

Kalenteriin valitut kuvat palkitaan.

kuvituskuva lokki kalenterin 2022 kansikuva

Vuoden 2022 kalenterin kansikuvan on ottanut Jouni Korhonen Orimattilasta.