Padasjoen lajitteluaseman aukioloajat muuttuvat vuoden alusta

13.12.2022

Padasjoen lajitteluaseman (Taulun teollisuusalue, Sähkötie 5) aukioloajat muuttuvat vuoden vaihteessa. Vuoden 2023 alusta lukien lajitteluasema on avoinna arkisin keskiviikkona kello 12-18 ja lauantaina kello 10-14. Kesäkaudella huhtikuun alusta lokakuun loppuun asema on avoinna lisäksi perjantaisin kello 12-18.

  • Uudet aukioloajat parantavat padasjokelaisten pääsyä lajitteluasemalle, kun arkisin työssä käyvät pääsevät nyt helpommin asioimaan asemalla, toteaa Salpakierto Oy:n lajitteluasemien palveluesimies Mika Kantele.
  • Lauantain aukioloaikoja on toivottu asiakkaiden taholta ja nyt pystymme toteuttamaan toiveet.
  • Toimialueen asukkaat voivat käyttää kuntarajoista riippumatta kaikkia kuutta lajitteluasemaamme. Padasjokea lähin toinen lajitteluasemamme löytyy Asikkalasta. Se on avoinna eri päivinä kuin Padasjoen asema, joten siellä on jouhevaa asioida tarpeen tullen, kun matka sinne on kuitenkin kohtuullinen.
  • Lajitteluaseman naapurista löytyy Padasjoen 4H-yhdistyksen pyörittämä kierrätyskeskus, minne kannattaa toimittaa käyttökelpoiset tavarat myyntiin samalla asiointireissulla, päättää Kantele.
  • Kierrätyskeskukseen lahjoitettujen tavaroiden tuotot menevät paikallisten lasten ja nuorten toiminnan hyväksi. Myös kierrätyskeskuksen aukiolot muuttuvat mukailemaan lajitteluaseman aukioloaikoja, kertoo Padasjoen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Katri Suntela.

Padasjoen lajitteluasema on ahkerassa käytössä ja siellä käy vuosittain 7500-8000 asiakasta. Asukkaat voivat tuoda asemalle ympäri vuoden maksutta mm. risu- ja haravointijätteet, sähkölaitteet, vaaralliset jätteet, metallijätteet sekä puu- ja kestopuujätteet. Lajitteluun voi kysyä neuvoja lajitteluaseman henkilökunnalta. Asemalle ei voi tuoda kodin päivittäisiä talousjätteitä, vaan niitä varten pitää joka kiinteistön liittyä jätteenkuljetukseen.