Päijät-Hämeen Jätehuollon toimitusjohtaja Tuula Honkanen jää eläkkeelle

01.02.2019

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:tä (PHJ) sen perustamisesta lähtien jo yli 25 vuoden ajan luotsannut toimitusjohtaja Tuula Honkanen on jäämässä eläkkeelle.

Honkasen johdolla päijäthämäläistä jätehuoltoa on kehitetty edelläkävijän askelin vastaamaan kasvaviin kiertotalouden haasteisiin. Vuosiin on sisältynyt lukuisia toimia jätteen määrän vähentämiseksi, lajittelun tehostamiseksi ja kiertotalouden edistämiseksi. Samalla Kujalan jätekeskuksesta Lahdessa on rohkeiden investointien myötä kehittynyt monipuolinen kiertotalouden keskittymä.

  • Nyt on aika valjastaa uudet voimat kehittämään päijäthämäläistä jätehuoltoa. Tehtävä on edelleen hyvin haasteellinen, sillä kiertotalous avaa uusia mahdollisuuksia, kertoo toimitusjohtaja Honkanen.
  • Myös yhteiskunnan asenteet jätteisiin ovat muuttuneet merkittävästi vuosien aikana. Jätteiden raaka-ainearvo ymmärretään aivan eri lailla kuin 1990-luvulla, jolloin tulin jätehuollon pariin.
  • Olen saanut olla mukana merkittävässä jätehuollon muutoksessa ja edustaa kuntien jätelaitoksia myös valtakunnallisessa päätöksenteossa ja lainvalmistelussa, päättää Honkanen.

Uuden toimitusjohtajan rekrytointi on vastikään käynnistynyt ja toiveissa on, että uusi toimitusjohtaja aloittaisi tehtävässään kesällä 2019. Rekrytointiprosessia hoitaa MPS Career Oy.

Lisätietoja antaa:
toimitusjohtaja Tuula Honkanen, puh. 0500 714 686