Päijät-Hämeen Jätehuolto on nyt Salpakierto Oy

04.01.2021

Kuntien jätehuollon palvelutehtävistä 10 omistajakuntansa alueella vastaava Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy (PHJ) on vuoden 2021 alusta nimeltään Salpakierto Oy.

-Jätehuolto on vuosien saatossa muuttunut luonteeltaan loppusijoituksesta raaka-aineiden kierrättämiseksi uusiokäyttöön ja siksi halusimme päivittää yhtiön nimen uuteen, tämän päivän jätehuoltotoimintaa paremmin kuvaavaan ja toimintaympäristöömme paremmin sopivaan nimeen, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Johanna Rusanen.

-Yhtiön nimen vaihtaminen nykytoimintaa kuvaavampaan nimeen oli myös pääomistajamme, Lahden kaupungin tahtotila, lisää Rusanen.

-Uusi nimi Salpakierto Oy vahvistaa imagoamme vahvana kiertotalouden toimijana ja edistäjänä. Toiminta-ajatuksemme mukaisesti huolehdimme asukkaiden jätehuollon palveluista ja edistämme kiertotalouden toteutumista asiakaslähtöisesti ja vastuullisesti. Haluamme olla rohkea kiertotalouden innovaattori yhdessä kumppaniemme kanssa.

Nimen vaihtumisen lisäksi uudistui yhtiön visuaalinen ilme. Jäteasemista tuli samalla nimeltään lajitteluasemia. Uudistuksella ei ole vaikutusta yhtiön tarjoamiin palveluihin.

-Uudistuksesta aiheutuvat kustannukset on pidetty minimissään. Muun muassa toimipisteidemme välttämättömien kyltitysten uusiminen ja uusien työvaatteiden hankinta on pidetty kokonaan jäissä tai minimissään jo vuoden tai parin ajan odottamassa nyt tapahtuvaa uudistusta.

– Uudistus ei vaikuta myöskään asukkaiden jätemaksuihin, sillä vuodelle 2021 ei tehty hinnankorotuksia asukkaiden jätemaksuihin.

-Nimenmuutos näkyy toimipisteissämme ja palveluissamme heti alkuvuodesta alkaen ja siitä on tiedotettu asiakkaillemme pitkin loppuvuotta 2020, päättää Johanna Rusanen.

Lisätietoja antaa:
toimitusjohtaja Johanna Rusanen, puh. 040 087 7254