Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi Johanna Rusanen

06.05.2019

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n (PHJ) uudeksi toimitusjohtajaksi on valittu Filosofian maisteri (ympäristötiede) Johanna Rusanen. Hän siirtyy tehtävään HSY Helsingin seudun ympäristöpalvelut-kuntayhtymän käyttöpäällikön tehtävästä, missä hän on toiminut jätehuollon kuljetusyksikön päällikkönä. Aiemmin Rusanen on toiminut mm. NCC Industry Oy:n, Lassila&Tikanoja Oyj:n ja Rosk´n Roll Oy Ab:n (entinen Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy) palveluksessa.

Rusanen aloittaa PHJ:n toimitusjohtajana elokuussa seuraten tehtävässä yhtiötä sen perustamisesta lähtien luotsannutta toimitusjohtaja Tuula Honkasta, joka jää eläkkeelle. Toimitusjohtajan tehtävään haki kaikkiaan 50 henkilöä.

-On hienoa tulla valituksi Päijät-Hämeen Jätehuollon kaltaisen hyvin hoidetun yhtiön johtoon ja päästä jatkamaan Tuula Honkasen tekemää hienoa työtä. Yhtiö on merkittävä toimija Päijät-Hämeen alueella ja kehittänyt toimintaansa aktiivisesti ja rohkeasti, kertoo Johanna Rusanen.

-Odotan innokkaasti, että pääsen vaikuttamaan siihen, millainen Päijät-Hämeen Jätehuollon rooli alueella tulee tulevaisuudessa olemaan ja kehittämään toimintaa yhtä innovoivasti ja rohkeasti kuin tähänkin asti, jatkaa Rusanen.

-Toimitusjohtajan tehtävään oli runsaasti kiinnostusta ja paljon hyviä hakijoita. Tämä kertoo kiinnostuksesta sekä yhtiötä, että toimialaa ja kiertotaloutta kohtaan, sanoo PHJ:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Moilanen.

-Johanna Rusasen vahvuuksia ovat etenkin laaja työkokemus toimialalta sekä sen lainsäädännön ja toimijoiden tuntemus.

-Tuula Honkanen on tehnyt todella hienoa työtä yhtiön saattamisessa siksi alan arvostetuksi toimijaksi mikä se tänä päivänä on. Jätteiden hyödyntämisaste Lahden seudulla ja Päijät-Hämeessä on Suomen huippua ja se on Tuulan ja tietysti koko henkilöstömme ansiota.

Johannasta saamme varmasti Tuulan työlle arvoisensa jatkajan. Tulevaisuus näyttää hyvältä, vaikka menetämmekin Tuulassa kiertotalouden vahvan osaajan, päättää Moilanen.

Lisätietoja antaa:
Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Moilanen, puh. 040 548 8032