Pukkilaan avataan puutarhajätteiden vastaanottopiste

13.04.2022

Salpakierto Oy laajentaa palveluitaan Pukkilassa huhtikuun lopulla, kun paikkakunnalle avautuu kotitalouksille suunnattu risu- ja haravointijätteiden vastaanottopiste. Pisteen on tarkoitus olla alueen asukkaiden käytössä keväästä syksyyn lumettomaan aikaan.

Pukkilassa ei ole omaa lajitteluasemaa, vaan paikkakunnan asukkaat käyttävät mm. Orimattilan lajitteluaseman palveluita. Erityisesti puutarhajätteiden vastaanottopistettä on kovasti toivottu, sillä puutarhajätteitä tulee suurempia määriä mm. aitojen ja pensaiden leikkauksista ja syksyn lehtien haravoinnista. Uusi vastaanottopiste on myös ympäristön kannalta parempi ratkaisu, kun peräkärryralli lajitteluasemille vähenee.

Pukkilan risu- ja haravointijätteiden vastaanottopisteen avajaiset 23.4.

Vastaanottopiste avautuu käyttöön lauantaina 23.4. jolloin vietetään myös virallisia avajaisia klo 10–14. Puutarhajätepisteen naapurissa toimiva kalasavustamo Pukkilan Kala Oy on avajaisissa tarjoilemassa kalaisia maistiaisia klo 10-12. Paikalla ovat myös Salpakierto Oy:n kierrätyskoutsit antamassa lajitteluneuvontaa ja jakamassa kaikille kävijöille pieniä kotiin viemisiä.

Tapahtumaan ovat kaikki alueen asukkaat tervetulleita. Varaathan malttia mukaan ja toki risukuorman voi tuoda myöhemminkin laajojen aukioloaikojen puitteissa.

Risujen ja haravointijätteiden lajittelu

Pukkilan puutarhajätteen vastaanottopisteelle saa tuoda erikseen lajiteltuina kotitalouksien risut ja haravointijätteet. Vieraslajit, kuten kurtturuusut ja lupiinit sekä puusta pudonneet hedelmät tulee kuitenkin edelleen toimittaa lajitteluasemalle Orimattilaan.

Risuihin lajitellaan kaikki puiden ja pensaiden oksat, alas leikatut pensasaidat, pensaiden juurakot mullat ravisteltuina sekä puunrungot ja pöllit.

Haravointijätteisiin lajitellaan puiden ja pensaiden lehtien ja neulasten sekä nurmikon haravoinnista kertyvä jäte, ruohovartiset kasvit, rikkaruohot, perennojen juuripaakut, pensaiden ja pensasaitojen leikkuusilppu sekä puusta pudonneet kävyt.

Pukkilan puutarhajätteen vastaanottopiste

Pajatie 1, 07560 Pukkila (kunnan varikkoalue)

Alueelle voi tuoda omatoimisesti kotitalouksien risu- ja haravointijätteitä päivittäin klo 8 – 20. Muina aikoina alueen käyttö on kielletty.