Roinaralli-keräyskierrokset on peruttu koronavirusepidemian rajoitustoimien vuoksi

07.05.2020

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n (PHJ) joka keväinen, kotitalouksille suunnattu vaarallisten jätteiden, metallin ja sähkölaitteiden keräyskierros Roinaralli on peruttu touko-heinäkuun kierrosten osalta koronavirusepidemian aiheuttamien rajoitustoimien vuoksi.

Roinarallin oli tarkoitus alkaa ensi viikolla ja kiertää touko-heinäkuun aikana kaikissa PHJ:n toimialueen kunnissa kaikkiaan 80 pysähdyspaikassa. Syksyn Roinaralli-kierrosten osalta asiaa tarkastellaan myöhemmässä vaiheessa.

Asukkaiden toivotaan sen sijaan toimittavan jätteensä nyt lähimmälle jäteasemalle. Jäteasemalla asioidessa kannattaa välttää ruuhkaisinta aikaa, joka on yleensä ensimmäiset tunti tai pari jäteaseman avauduttua.

Kaikki toimialueen seitsemän jäteasemaa toimivat poikkeustilanteesta huolimatta tällä hetkellä normaalisti, laajennetuin kesäaukioloajoin. Asiakkaiden toivotaan kuitenkin siirtävän jäteasemalla asiointiaan tuonnemmaksi, jos se on mahdollista, niin ikään koronatilanteen vuoksi.

Jäteasemalla käytäessä tulisi huomioida muut kävijät esimerkiksi antamalla tilaa asiointiin. Sairaana tai karanteenissa olevana jäteasemalla ei tule asioida.

Myös SERRISTOPPI-vastaanottopiste on peruttu kesä- ja heinäkuulta

Myös Lahden kauppatorin kuukausimarkkinoiden yhteydessä pidettävä SERRISTOPPI-vastaanottopiste on peruttu kesä- ja heinäkuulta. Elo-lokakuun SEERISTOPPIen kohtalosta odotellaan hallituksen jatkolinjauksia.

Asiakaspalvelu on tavoitettavissa kaikissa jätehuoltoon liittyvissä kysymyksissä sähköisesti tai puhelimitse normaalisti palvelunumerossa 03 871 1710 arkisin ma-pe klo 9-15 ja osoitteella asiakaspalvelu@phj.fi