Roinaralli keräyskierros ei tänä keväänä kulje koronarajoitusten vuoksi – jätteitä ei saa jättää pysähdyspaikalle odottamaan

28.05.2021

Salpakierto Oy:n (ennen Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy) kotitalouksille suunnattu vaarallisten jätteiden, metallin ja sähkölaitteiden keräyskierros Roinaralli jouduttiin perumaan vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen touko-heinäkuun kierrosten osalta. Roinarallin oli tarkoitus kiertää tuona aikana kaikissa toimialueen kunnissa kaikkiaan 80 pysähdyspaikassa. Jätteitä ei saa missään tapauksessa jättää Roinarallin pysähdyspaikalle odottamaan, että joku kerää ne talteen. Asukkaiden toivotaan Roinarallin sijaan toimittavan jätteensä nyt lähimmälle lajitteluasemalle.

  • Olemme saaneet paljon asiakaspalautetta peruuntuneista kierroksista. Peruutuksia koskeva tiedotuksemme ei ole tavoittanut kaikkia, vaan Roinarallin pysähdyspaikoilla on ollut väkeä odottamassa keräysautoja, kertoo Salpakierto Oy:n palveluesimies Mika Kantele.
  • Saimme ilmoituksen, että Lahden Urpukadun pysähdyspaikalle asiakkaat olivat omatoimisesti päättäneet jättää jätteitään odottamaan, että joku poimii ne sieltä pois. Näinhän ei saa toimia edes silloin, kun kierros on paikan päälle tulossa, vaan jätteet pitää aina antaa suoraan keräysautoon. Ympäristövahinkojen välttämiseksi olemme joutuneet käymään siivoamassa pisteitä jälkikäteen.
  • Nyt ihmisten pitäisi kuitenkin tiedostaa se, että jätteitä ei saa missään nimessä jättää julkiselle paikalle kasaantumaan. Siinä puhutaan jo mahdollisesta ympäristörikoksesta.
  • Olemme tiedottaneet keräyskierrosten peruuntumisesta mahdollisimman laajasti ja eri kanavilla niin, että se tavoittaisi alueemme asukkaat. Peruuntumisesta on tiedotettu viikolla 19 jokaiseen toimialueen kotitalouteen julkisena tiedotteena jaetussa Lokkiposti-lehdessä, mainoskampanjalla Radio Voiman, Aito Iskelmän ja Me Naiset -radiokanavilla sekä verkkosivuilla salpakierto.fi, Salpakierron some-kanavissa ja paikallislehdistölle tiedottamalla.

Lajitteluasemilla otetaan ympäri vuoden maksutta vastaan toimialueen kotitalouksilta vaarallisia jätteitä (maksutta 50 kg tai 50 l/talous/vuosi), sähkölaitteita ja metalliromua.

  • Aiemmista Roinaralli-vuosista tiedämme, että suurin osa Roinarallissa asioivista tulee pysähdyspaikalle omalla autollaan. Roinaralli on kuitenkin suunnattu etenkin autottomille asiakkaille, joiden ei ole mahdollista tuoda jätteitään lajitteluasemalle.
  • Tämä tilanne, että olemme joutuneet koronarajoitusten vuoksi perumaan keräyskierrokset, on tietysti hankala autottomille asiakkaillemme ja pahoittelemme siitä aiheutunutta haittaa. Toivottavasti sukulais- tai naapuriapu toimisi tässä asiassa ja asiakas saisi jotenkin toimitettua jätteensä lajitteluasemalle. Vuoden päästä kierrokset tullaan järjestämään koronavarotoimet huomioiden, päättää Kantele.

Kevään peruuntumisista johtuen syksyn Roinaralli-kierrokset järjestetään laajennettuna versiona. Aikataulu ja pysähdyspaikat löytyvät osoitteesta salpakierto.fi -> jätteen vastaanotto

Lisätietoja antaa:
palveluesimies Mika Kantele, 050 093 4360