Roinaralli kierroksella lokakuun alussa

24.09.2020

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n (PHJ) Roinaralli kiertää lokakuun alussa Artjärvellä, Kärkölässä, Hämeenkoskella, Myrskylässä ja Pukkilassa. Roinarallin keräysautoihin voi tuoda maksutta kodin vaarallisia jätteitä, metallia ja sähkölaitteita.

Palvelu on suunnattu etenkin autottomille asukkaille, joiden ei ole muutoin mahdollista tuoda jätteitään jäteasemalle. Roinaralli ei vastaanota suuria jäte-eriä, vaan ne tulee toimittaa jäteasemalle.

Roinaralli ottaa maksutta vastaan pieniä eriä (50 kg tai 50 l) kotitalouksien vaarallisia jätteitä. Metallinkeräysautoon voi tuoda isot ja pienet metallijätteet ja sähkölaitteiden keräysautoon kaikenkokoiset kodin sähkölaitteet.

Syksyn Roinarallin aikataulu ja pysähdyspaikat:

• Kärkölä, Peltotie 2, Neste Järvelä: torstai 1.10. klo 17.00 – 18.00
• Pukkila, Veteraanitie 11, paloasema: tiistai 6.10. klo 16.30 – 17.30
• Myrskylä, Höröläntie 2: tiistai 6.10. klo 18.00 – 19.00
• Orimattilan Artjärvi, Salmelantie 275: keskiviikko 7.10. klo 17.00 – 18.00
• Hollolan Hämeenkoski, Keskustie 20: torstai 8.10. klo 17.00 – 18.00

Keräysautoihin ei oteta vastaan lääkkeitä, kestopuuta, asbestia tai muuta jätettä. Katso näiden vastaanotto- ja lajitteluohjeet osoitteesta phj.fi

Jäteasemilla ympäri vuoden maksuton vastaanotto kotitalouden vaarallisille jätteille, metalliromulle ja sähkölaitteille

Kotitalouksien vaarallisia jätteitä, metalliromua ja sähkölaitteita voi viedä maksutta ympäri vuoden lähimmälle jäteasemalle, joten näitäkään jätteitä ei kannata varastoida kiinteistöllä. Vaarallisia jätteitä voi palauttaa tietyin rajoituksin myös vaarallisten jätteiden keräyskontteihin Kärkölässä ja Heinolassa, ja metalliromulle löytyvät omat keräyslavansa Artjärveltä, Hämeenkoskelta, Myrskylästä ja Pukkilasta.

Huomioithan, että Roinarallin jätteiden vastaanottoautot ovat koko ilmoitetun ajan paikalla, eivätkä ne poistu ennen kuin kaikkia asiakkaita on palveltu, joten odotathan vuoroasi rauhassa ja turvavälit huomioiden.

Koronavirustilanteen aiheuttamien poikkeusolojen vaikutuksista palveluihimme tai jäteasemien normaaleihin aukioloaikoihin kerromme ajantasaisesti kotisivuillamme. Tarkistathan ajantasaisen tilanteen ennen jäteasemalle tuloa.