Salpakierto mukana poistotekstiilin erilliskeräystä edistävässä hankkeessa Tekstiilit kiertoon Päijät-Hämeessä

22.06.2021

Poistotekstiilin eli tekstiilijätteen erilliskeräys ja alueellinen vastaanotto on uudistuvan jätelain vauhdittamana alkamassa viimeistään vuoden 2023 alussa. Tällä hetkellä toimialueellamme jätteeksi menevät tekstiilit lajitellaan energiajätteeseen, mistä ne ohjautuvat energiahyötykäyttöön.

Salpakierto Oy:n jätehuollon toimialueella poistotekstiilin alueellisen keräyksen tarkempi suunnittelu ja pilotointi on alkanut toukokuussa käynnistyneen Tekstiilit kiertoon Päijät-Hämeessä -projektin myötä. Päijät-Hämeen Liiton rahoittamassa projektissa vetäjänä toimii LAB-ammattikorkeakoulu ja muina toimijoina mukana ovat Salpakierto Oy ja Harjulan Setlementti ry.

Vuoden kestävässä projektissa kartoitetaan mahdollisuuksia tekstiilien erilliskeräyksen parhaaseen alueelliseen järjestämiseen. Projektin aikana luodaan alueellista yhteistyökumppaneiden verkostoa ja kehitetään toimintaa, sekä selvitetään työllistämismahdollisuuksia ja työllistymispolkuja tekstiilien keräyksen ja alkulajittelun eri tehtävissä.

Lisätietoja Tekstiilit kiertoon -projektista: https://www.lab.fi/fi/projekti/tekstiilit-kiertoon

Lisätietoja Salpakierron osalta antaa kehityspäällikkö Kimmo Rinne, puh. 040 195 9971