Salpakierto on aloittanut lasipakkausten ja metallijätteen jätekuljetusten kilpailutukset

12.10.2022

Salpakierto Oy on aloittanut jätelain mukaisesti kiinteistönhaltijan jätteenkuljetusjärjestelmästä yhteisesti kilpailutettuun jätteenkuljetukseen siirtyvien lasipakkausten ja metallijätteiden kuljetusten kilpailutuksen. Kilpailutus tehdään julkisena hankintana ja on käynnissä 9.11.2022 saakka. Yhteisesti kilpailutetut lasipakkausten ja metallijätteiden kuljetukset alkavat toimialueella tammikuussa 2024.

  • Lasipakkausten ja metallijätteen urakka kilpailutetaan yhtenä urakkana. Nämä jätelajit ovat harvakseltaan kiinteistöiltä tyhjennettäviä, eivätkä työllistä yhtä urakoitsijaa enempää, kertoo Salpakierto Oy:n palvelupäällikkö Toni Kranttila.

Aiemmin alueella on jo kilpailutettu muovi- ja kartonkipakkausten yhteiset jätekuljetukset sekä Lahden keskusta-alueen urakka kaikkien jätelajien osalta. Näissä kilpailutuksessa viiteen urakkaan saatiin valittua neljä eri urakoitsijaa, joista yksi on toimialueella täysin uusi toimija.

Yhteisistä kilpailutuksista on tämän jälkeen jäljellä biojätteiden kuljetusten kilpailutus, joka käynnistyy loppuvuodesta.

  • Aiemmat kilpailutuksemme ovat herättäneet kiitettävästi mielenkiintoa alueemme urakoitsijoissa ja toivottavasti myös jatkossa yhä useampi alan yritys osallistuisi kilpailutuksiimme, sanoo Kranttila.

Jätekuljetukset kilpailutetaan koko toimialueella hankintalain mukaisesti ja yksityiset kuljetusurakoitsijat tekevät konkreettisen keräystyön. Salpakierto suunnittelee toimialueen keräysjärjestelmän ja urakka-alueet. Kilpailutuksessa valitut urakoitsijat reitittävät voittamansa urakka-alueen ja samalla alueella yhtä jätejaetta ajaa enää vain yksi urakoitsija.

Lisätietoja antaa:
Salpakierto Oy, palvelupäällikkö Toni Kranttila, puh. 041 731 7433