Suurten ja tarpeettomien tavaroiden noutopalvelu asukkaille aloittaa Päijät-Hämeen Jätehuollon ja Lahden Työn Paikan yhteistyönä

10.06.2019

Tiedotetta päivitetty 7.2.2020: Nopsanouto-palvelu on lopetettu 31.12.2019.

Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n (PHJ) ja Lahden Työn Paikka Oy:n ovat aloittaneet yhteistyössä asukkaille suunnatun suurten ja tarpeettomiksi käyneiden tavaroiden noutopalvelun Nopsanoudon. Nopsanouto noutaa asiakkaan kotoa huonekalut, kodinkoneet ja muut sähkölaitteet sekä muut kotitalouden jätteeksi menevät tavarat lajiteltuna jätesäkkeihin ja toimittaa ne asianmukaiseen käsittelyyn Kujalan jätekeskukseen.

-Saamastamme asiakaspalautteesta ja meille tulevista jatkuvista kyselyistä olemme jo pitkän aikaa havainneet tarpeen tämän tyyppiselle palvelulle. Siksi on hienoa, että löysimme palvelun tuottamiseen kumppanin ja voimme nyt lanseerata Nopsanoudon palvellaksemme asiakkaitamme entistä paremmin, kertoo PHJ:n asukaspalvelupäällikkö Päivi Rahkonen.

-Tällä palvelulla haluamme palvella eritoten niitä asiakkaitamme, joiden ei ole mahdollista kuljettaa jätteitään jäteasemalle, jatkaa Rahkonen.

– Nopsanouto-palvelun avulla jätteet päätyvät suoraan oikeaan paikkaan, eikä Kierrätyskeskus Patinaan. Patinalla on erillinen kuljetuspalvelu uudelleenkäytettäville tavaroille, toteaa Lahden Työn Paikan työpajapäällikkö Reetta Jänis.

Palvelun hinta muodostuu jätelajikohtaisesta maksusta ja kuljetusmaksusta. Palvelu toimii kaikkien Päijät-Hämeen Jätehuollon toimialueen kuntien alueella. Nopsanouto ei kuljeta kotitalouksien päivittäisiä talousjätteitä, vaan niiden kuljetusta varten jokaisen kiinteistön tulee liittyä järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Lisätietoja palvelusta löytyy sekä PHJ:n, että Lahden Työn Paikan verkkosivuilta.