Toimintaohjeet biojätteen erilliskeräystä ja kompostointia koskevan kirjeen johdosta

21.11.2022

Olemme lähestyneet kirjeellä pientaloja, joita biojätteen erilliskeräyksen velvoite laajenee koskemaan kesällä 2024 Lahden, Hollolan ja Heinolan keskustaajamissa.

Kirje on lähetetty, jotta saamme tiedon biojätteensä kompostoivista kiinteistöistä ja pystymme suunnittelemaan sekä kilpailuttamaan biojätteen kuljetukset mahdollisimman kustannustehokkaasti. Biojätteen erilliskeräyksen vaihtoehtona on biojätteen kompostointi kiinteistöllä jätehuoltomääräysten mukaisessa kompostorissa.

Jos sait meiltä kirjeen, mutta olet epävarma, miten sen johdosta tulisi toimia, tässä toimintaohjeita:

  • Jos olet tehnyt kompostointi-ilmoituksen jätehuoltoviranomaiselle vuoden 2022 aikana, ei sinun tarvitse tehdä uutta ilmoitusta, vaikka kirje on sinulle tullut. Tieto hyväksytystä ilmoituksesta ei ole ehtinyt siirtyä rekisteriimme ennen kirjeiden lähettämistä ja olet saanut kirjeen aiheetta.
  • Jos et ole varma, oletko tehnyt ilmoitusta tänä vuonna, voit varmistaa asian soittamalla asiakaspalveluumme p. 03 871 1710. Pahoittelemme, että asiakaspalvelussamme on tällä hetkellä ruuhkaa. Viranomainen on myös lähettänyt sähköisesti tehtyyn ilmoitukseen sinulle vastauksen sähköpostitse.
  • Jos kompostoit biojätteet kiinteistöllä tällä hetkellä ja olet tehnyt edellisen kompostointi-ilmoituksen ennen 1.1.2022, tulee sinun tehdä uusi kompostointi-ilmoitus.
  • Jos et kompostoi biojätettä kiinteistöllä, mutta suunnittelet kompostoinnin aloittamista esimerkiksi ensi kesänä, sinun ei tarvitse tehdä ilmoitusta nyt. Ilmoitus tulee tehdä vasta sitten, kun biojätteen kompostointi on aloitettu kiinteistöllä. Ilmoitus tulee tehdä kahden kuukauden kuluessa kompostoinnin aloittamisesta.
  • Jos et kompostoi biojätettä kiinteistöllä, sinun ei tarvitse tehdä ilmoitusta.
  • Jos kiinteistölläsi on jo biojätteen erilliskeräysastia, jota kuljetusyritys tyhjentää, sinun ei tarvitse tehdä ilmoitusta.